Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , » Jadual dan Keputusan Badminton Piala Thomas & Piala Uber 2014 | Pasukan Malaysia

Jadual dan Keputusan Badminton Piala Thomas & Piala Uber 2014 | Pasukan Malaysia

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

SEJARAH 1992 DALAM KENANGAN

18 hingga 25 Mei 2014, India


Datuk Lee Chong Wei bakal beraksi di pentas terakhir Piala Thomas pada tahun ini. Paling menyedihkan apabila kita gagal menggunakan kelebihan beliau sebagai pemain nombor satu dunia untuk kembali merampas Piala Thomas yang didominasi oleh Indonesia (5 kali) dan China (5 kali) sejak tahun 1992.



Puncanya kerana Malaysia tiada pasukan pelapis yang boleh menyaingi pemain pelapis China dan pasukan elit lain seperti Korea Selatan dan mungkin juga Jepun yang semakin meningkat naik. Beregu negara semakin tenggelam dan terus mempamerkan persembahan yang kurang konsisten.



Memandangkan Piala Thomas ini merupakan pertandingan dalam bentuk kumpulan, jadi kekuatan seimbang amat perlu bagi sesebuah negara untuk menjuarainya. Mengikut format tegrkini, setiap negara perlu membariskan 3 pemain perseorangan dan 2 beregu yang akan menentukan 5 mata untuk satu-satu perlawanan.


Berikut adalah senarai kumpulan Piala Thomas dan Piala Uber 2014





Senarai Pemain Malaysia di Kejohanan Piala Thomas dan Piala Uber 2014

Skuad Piala Thomas 2014


Pemain Perseorangan :

Datuk Lee Chong Wei
Chong Wei Feng
Liew Daren
Goh Sun Huat


Pemain Beregu :

Hoon Thien How/Tan Wee Kiong
Lim Kim Wah/Goh V.Shem
Tan Boon Heong/Chan Peng Soon


Skuad Piala Uber 2014

Pemain Perseorangan :

Tee Jing Yi
Yang Li Lian
Lim Yin Fun
Lim Chiew Sien


Pemain Beregu :

Vivian Hoo Kah Mun/Woon Khe Wei
Amelia Anscelly/Soong Fie Cho
Lim Yin Loo/Lee Meng Yean


Jadual Penuh Perlawanan Badminton Piala Thomas & Piala Uber 2014 | Waktu Malaysia




Tarikh

Masa

Kategori

Negara

Skor

Negara



Peringkat Kumpulan

18/5/14

4.30 pm

Piala Thomas

Malaysia

4 - 1

India

19/5/14

4.30 pm

Piala Uber

Malaysia

2 - 3

Denmark

19/5/14

4.30 pm

Piala Thomas

Malaysia

4 - 1

Germany

20/5/14

4.30 pm

Piala Uber

Malaysia

1 - 4

Japan

21/5/14

4.30 pm

Piala Thomas

Malaysia

3 - 2

Korea

21/5/14

4.30 pm

Piala Uber

Malaysia

5 - 0

Germany



Suku Akhir

22/5/14

2.30 pm

Piala Thomas

China

3 - 0

Thailand

22/5/14

 8.30 pm

Piala Thomas

 Malaysia

 3 - 1

 Denmark





Separuh Akhir

23/5/14

2.30 pm

Piala Thomas

China

0 - 3

Japan

23/5/14

 8.30pm

Piala Thomas

Malaysia

3 - 0

 Indonesia



Akhir

24/5/14

5.30 pm

Piala Uber

 China

 3 - 1

 India

25/5/14

5.30 pm

Piala Thomas

Malaysia

2 - 3

Japan



Siaran Langsung Badminton Piala Thomas & Piala Uber 2014

18 hingga 25 Mei 2014

Live @ Astro Supersport (809) HD (829), Astro Arena , TV1 & TV2

Visual Live Score ada di bawah




Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

13 Responses to " Jadual dan Keputusan Badminton Piala Thomas & Piala Uber 2014 | Pasukan Malaysia "

  1. gel pelangsing perut Says:

    olah raga yang selalu di tunggu2

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Anonymous Says:

    korea selatan lawan sebenar..........

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. Que Haidar Says:

    @Anonymous tepat! hehe

  4. Que Haidar Says:

    @gel pelangsing perut bes kan. tp pemain malaysia kena tnjuk semangat juang yg tggi

  5. Pusatt sumber Says:

    Rampas balik piala Thomas...BAM pun carilah cepat pelapis2 baru....xkan nak harap enjin lama...

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. iza natasha Says:

    Lee chong wei buuuuuu Lin Dan yaeee

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  7. Que Haidar Says:

    @iza natasha hehehe

  8. nardo Says:

    Pelapis malaysia ada..yg xde pelapis BAM..BAMsat..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  9. Anonymous Says:

    Liew daren terlalu mengecewakan, GS Huat kurang pengalaman. Betul kata Dato LCW kita patut ambil Misbun Ramadan

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  10. Anonymous Says:

    lawak bregu lelaki.. player gmok pun dpat main.. tak hbat pulak tu.. buat lawak ke apa BAM ni.

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  11. obat pelangsing terbaik Says:

    indonesia ko melulu

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  12. agen resmi wsc biolo Says:

    hebat malaysia bisa melaju ke final

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  13. obat pelangsing perut pria wanita Says:

    india tim mengejutkan

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets