Harga Minyak Petrol RON95 dan Diesel NAIK 20 sen seliter bermula 2 Oktober 2014

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , , , ,

 HADIAH RAYA KORBAN?


Tips : 10 Cara Nak Jimatkan Minyak Kereta Anda [Jom baca]


Berita panas! Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) hari ini mengumumkan subsidi petrol RON95 dan Diesel dikurangkan (harga minyak naik la tu) sebanyak 20 sen seliter berkuat kuasa 12.01 tengah malam, 2 Oktober 2014.



Harga baru bagi Petrol RON95 ialah RM2.30 seliter dan Diesel RM2.20 seliter. Rasanya tahun lepas dah naik 20 sen. Dalam masa setahun saja rakyat terpaksa menanggung kenaikan 40 sen bagi seliter minyak RON 95 dan Diesel. Kalau naik harga minyak saja tak pe. Nanti semua barang pun naik jugak!



Siap sedialah anda semua. Jom isi minyak malam ini! Kalau tak bajet balik kampung Hari Raya Aidil Adha akan lari. Berkorban apa saja. Di sini lahirnya sebuah cinta. Oh Malaysiaku.

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq
 

Masalah Kecederaan Pemain Manchester United Musim 2014/2015

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , ,

UNITED TUMPU PRODUK AKADEMI



Cabaran utama Louis Van Gaal musim ini adalah membantu United kembali pada kedudukan 'top four'. Disebabkan itu beliau diberi sejumlah wang yang besar untuk membawa masuk pemain yang sesuai bagi tujuan itu. Enam muka baru diperkenalkan bermula dengan Luke Shaw, Ander Herrera, Marcos Rojo, Angel Di Maria, Daley Blind dan akhir sekali Radamel Falcao.



Di bahagian serangan United nampak begitu mantap. Tetapi bahagian pertahanan masih menampakkan kelemahan kerana kelab sudah kehilangan tiga pemain berpengalaman dan 'leader' di posisi itu. Rio Ferdinand (35 tahun), Nemanja Vidic (32 tahun) dan Evra (33 tahun) masing-masing meninggalkan kelab sewaktu musim perpindahan yang lalau.



Kini hanya tinggal Jonny Evans, Chris Smalling, Phil Jones dan Rafael sebagai pemain senior di posisi pertahanan. Nak dijadikan cerita, ketiga-tiga pemain tersebut terpaksa direhatkan kerana kecederaan. Paling malang bagi sesebuah kelab apabila kehilangan ramai pemain di posisi yang sama.

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq
 

Cara Menggunakan Google Street View Malaysia | Lihat Pemandangan 360 Darjah Dari PC Anda

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , ,

JOM JALAN-JALAN DENGAN INSTANT STREET VIEW

Jalan Taman Zooview di Kemensah


Google Malaysia memperkenalkan satu lagi perkhidmatan atas talian yang membolehkan pengguna melihat jalan-jalan di Malaysia (Semenanjung sahaja) secara 'real view' dan 360 darjah. Instant Street View berfungsi untuk memudahkan pengguna mengenali kawasan sekitar lokasi dan juga bangunan 'landmark' sebelum tiba di sesuatu destinasi.



Contohnya seperti gambar di atas, bagi pengguna yang mencari lokasi Zoo Negara akan keluar gambar jalan berhampiran beserta kenderaan yang dirakam sewaktu pembangunan perkhidmatan ini. Konsepnya mudah sekali. Anda cuba cari alamat rumah anda. Pasti anda akan terkejut bila melihat gambar itu nanti.



Tetapi jangan risau kerana projek ini atas usaha sama Google dan Tourism Malaysia. Semua integriti maklumat dalam gambar tidak akan didedahkan termasuk nombor rumah dan nombor plat kenderaan.

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads Close
FC Basel vs Liverpool
02.45 am, 2 Okt 2014

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup