Home » , , , , » Lelaki akan masuk gua bila??

Lelaki akan masuk gua bila??

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , ,

Selamat tahun baru 2011 kepada semua..Da lama tak update blog ni kan..Lately rasa macam nak hibernate sekejap..Cari idea baru untuk share ngan kawan-kawan..


Topik kali ni agak menarik. Selalu kita dengar salah faham serta pergaduhan baik suami isteri atau pun pasangan yang sedang hangat bercinta.. Sejauh mana kita kenal dengan pasangan kita?? Lelaki dan perempuan sangat berbeza dari segi perwatakan dan emosi.. Kelebihan lelaki pada akal mereka yang suka berfikir sama ada benda baik atau buruk. Manakala perempuan mempunyai kelebihan emosi dan gemar bercakap.





Mungkin ada yang dah tau cara masing-masing menyelesaikan masalah dan tekanan. Lelaki akan cuba untuk berdiam diri jika mereka mempunyai masalah dan berasa stress.. Mereka akan cuba menyelesaikan sendiri dan akan melakukan perkara yang akan membuatkan mereka lupa tentang perasaan itu.. Contohnya tengok TV, baca surat khabar dan melayari internet.. Pendekatan lelaki seolah-olah nampak seperti masuk ke dalam gua dan bertapa buat sementara waktu.. Berilah mereka masa..






Bagi perempuan pula, mereka lebih cenderung untuk bekongsi masalah dengan kawan dan pasangan mereka. Kebolehan mereka untuk bercakap sehingga 30,000 patah perkataan (menurut kajian) sehari sangat dikagumi berbanding lelaki hanya 7,000 patah sahaja. Perempuan tidak suka pendam apa yang dirasakannya. Jadi mereka mengharapkan pasangan mereka boleh menjadi pendengar yang baik untuk menenangkan jiwa mereka yang sedang lara.





Sedikit info untuk dikongsi bersama. Perlu ada toleransi dalam apa jua hubungan. Renung-renungkan..


Dah baca buku ni?

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

13 Responses to " Lelaki akan masuk gua bila?? "

  1. KizZ Says:

    Hahakz tepat.Stuju sekali dengan pendapat kamu..

    Tapi kiz tengok ada member2 laki kalau diorang ada masalah diorang akan banyak gile merokok..

    Jom sini,
    Lepas gian oh

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. SpaQue Says:

    Kizz : Hehe..bercerita dari pengalaman :) Dorg ckp merokok leh ilangkan tensen..Ntahla.. Leh high kjap

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. ira mohd Says:

    betol tuh. lumrah asenye. laki suke sgt pendam. diam seribu bahasa. pompuan lak sebaliknya. haihhh. kkdg tension jgk ble laki masok gua nie. probs tak setel2. hee ;p

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. SpaQue Says:

    ira : hehe..aku suke msuk dlm 2..tenang gler :p smbl2 brzikir dpt idea mcm2..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. Azmil aka Jamel Says:

    betul jugak entri nih...ermm..lelaki lebih maintain dari explode...hahaha

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. asybedazzle Says:

    aku hampir beli buku tu, haha. kena beli la jugak ni

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  7. SpaQue Says:

    Azmil : menten2 gak..jgn kasi pompuan risau :p

    asybedazzle : pdf copy pn ade..search je kt google

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  8. Ask Says:

    Salam..
    Aku suka entri nie..
    Setuju.. Klu aku, ada apa2 masalah atau stress.. Mmg suka ambil masa bersendiri.. huhu..

    Org kta.. Muhasabah diri.. hehe =)

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  9. yott Says:

    lelaki dorang lebih suka pendam dlm hati..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  10. Kak Sam Says:

    Itulah lumrah kehidupan. Lelaki dan wanita saling memerlukan di muka bumi dan saling melengkapi antara 1 sama lain. Bayangkan apa akan jadi kalau kedua-duanya mempunyai perwatakan dan emosi yang sama.

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  11. De Mois Says:

    Hmm..perempuan memang agak beremosi sikit. Tapi ada lelaki yang agak mengongkong pula. Macam mana tu??

    Cuba ini pula :
    Ibu buang bayi,anak buang emak

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  12. SpaQue Says:

    Ask: sme r kite..kne amik mse sket..

    Yott : laki mmg cm2 kot..dorg suke setelkn sndr

    Kak Sam: Setuju..2-2 de kelebihan msg2

    De Mois : xsume laki sme..klu kite xsuke dikongkong jgn la kite mengongkong pasangan kite..Dorg pn ade life sblm jmpe kite..kne fhm sume 2

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  13. hollowgram Says:

    bertuahnya menjadi lelaki..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets