Home » , , , , » Software Tafsir Al-Quran Dalam Bahasa Melayu | Free Aplikasi Belajar Tajwid

Software Tafsir Al-Quran Dalam Bahasa Melayu | Free Aplikasi Belajar Tajwid

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , ,

Salam 20 Ramadhan kepada muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah s.w.t. Semakin hampir kita ke penghujung Ramadhan nampaknya. 10 hari terakhir dalam fasa ke-3 (pembebasan dari api neraka) menguji kesabaran dan ketaqwaan kita kepada Allah. Adakah kita termasuk dalam golongan yang ingin berlumba-lumba melakukan ibadat atau sibuk dengan persiapan Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma. 




software tafsir al-quran dengan terjemahan bahasa melayu,aplikasi al quran dengan tafsir malay,al quran digital dengan bacaan imam,belajar tajwid melalui online,aplikasi belajar tajwid percuma,flash belajar tajwid bacaan al quran multimedia,software makhraj bacaan al quran sebutan yang betul,cara bacaan tajwid dalam al quran,pahala mengaji dalam bulan ramadhan,pahala bacaan al quran satu 1 huruf 70 kali,alquran software,free download al quran software,tafsir al quran for ipad,tafsir al quran for android



Eloklah kita menggunakan baki 10 hari di bulan mulia ini dengan memperbanyakkan amalan baik semoga kita mendapat keberkatan serta pahala di suatu malam yang paling dicari-cari, Lailatul Qadar. Di kesempatan ini saya ingin berkongsi dengan anda semua satu software tafsir Al-Quran bahasa melayu. Kalau anda terbaca entri Nuzul Al-Quran sebelum ini, ini peluang untuk anda fahami isinya.



Software ini mengandungi 30 Juzuk / 114 surah dan terjemahan dalam bahasa Inggeris atau Melayu. Anda juga boleh muat turun bacaan dari imam yang berbeza mengikut citarasa. Berikut disertakan link software ini..






Tutorial cara nak install ada disertakan bersama. Tak tahu cara nak gabungkan files part 1 & part 2?? Klik sini


software tafsir al-quran dengan terjemahan bahasa melayu,aplikasi al quran dengan tafsir malay,al quran digital dengan bacaan imam,belajar tajwid melalui online,aplikasi belajar tajwid percuma,flash belajar tajwid bacaan al quran multimedia,software makhraj bacaan al quran sebutan yang betul,cara bacaan tajwid dalam al quran,pahala mengaji dalam bulan ramadhan,pahala bacaan al quran satu 1 huruf 70 kali



Al-Quran ini perlu dibaca dengan sebutan dan tajwid yang betul. Bagi membantu anda mempelajari tajwid dan makhraj Kafe Que menyediakan satu lagi aplikasi yang tidak kurang hebatnya. Jom kita belajar tajwid Al-Quran.





software tafsir al-quran dengan terjemahan bahasa melayu,aplikasi al quran dengan tafsir malay,al quran digital dengan bacaan imam,belajar tajwid melalui online,aplikasi belajar tajwid percuma,flash belajar tajwid bacaan al quran multimedia,software makhraj bacaan al quran sebutan yang betul,cara bacaan tajwid dalam al quran,pahala mengaji dalam bulan ramadhan,pahala bacaan al quran satu 1 huruf 70 kali



Sekurang-kurangnya software ini membantu kita untuk lebih faham serta mengingati jenis-jenis hukum bacaan yang terkandung di dalam ayat Al-Quran.



software tafsir al-quran dengan terjemahan bahasa melayu,aplikasi al quran dengan tafsir malay,al quran digital dengan bacaan imam,belajar tajwid melalui online,aplikasi belajar tajwid percuma,flash belajar tajwid bacaan al quran multimedia,software makhraj bacaan al quran sebutan yang betul,cara bacaan tajwid dalam al quran,pahala mengaji dalam bulan ramadhan,pahala bacaan al quran satu 1 huruf 70 kali



Marilah kita pupuk semangat celik Al-Quran dalam generasi kita sekarang. Bukan hanya celik IT sahaja yang penting. Tanpa didikan yang sempurna, ilmu IT boleh disalahguna oleh anak-anak kita. Jom baca Al-Quran di bulan Ramadhan.


Rasulullah SAW bersabda,

“Barangsiapa membaca satu huruf dari Al-Quran, maka ia mendapatkan satu kebaikan, dan satu kebaikan sama dengan sepuluh kali ganda. Aku tidak mengatakan Alif Laam Miim adalah satu huruf, tetapi alif satu huruf, laam satu huruf, dan miim satu huruf.”



Tapi di dalam bulan Ramadhan ia dilipatgandakan kepada 70 kali.. Bayangkan banyak mana pahala yang kita dapat. Baca je dah dapat pahala. Kalau susah nak bayang kita amik contoh ni. Satu hari bos datang kat meja kita. " Salman, tolong siapkan tesis Master saya ni. Satu perkataan saya bayar RM1". Rasa-rasa apakah reaksi Salman selepas mendapat tugasan itu?



a. Duduk termenung sambil pikir entri apa nak ditulis dalam blog pada hari itu .
b. Terus search dalam google untuk cari maklumat berkaitan tajuk tesis yang diberikan



Lumrah manusia. Kita lebih teruja jika diberi ganjaran dalam bentuk wang dari pahala. Sebab pahala kita tidak dapat lihat dengan mata kasar. Tapi orang yang beriman akan percaya bahawa pahala itu benar. Renungkan lah.

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

11 Responses to " Software Tafsir Al-Quran Dalam Bahasa Melayu | Free Aplikasi Belajar Tajwid "

  1. Anonymous Says:

    thanks a lot...saya na tanya ad x folder berasingan tok translation bm sbb folder yg say download bermasalah...dpt translation english je....harap boleh bantu...

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Anonymous Says:

    ooh, saya da jumpa...jazakkallhu khairan....

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. Anonymous Says:

    sayang folder untuk bacaan tajwid da suspended....:(

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. Anonymous Says:

    boleh saya tahu macam mana na download bacaan dari qari yg len?

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. Hisham Hassan Says:

    Software ni untuk telefon ke?

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. Que Haidar Says:

    @Hisham Hassan ni versi PC

  7. Lan Says:

    terima kasih..mohon izin utk saya gunakan software ini,

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  8. Que Haidar Says:

    @Lan guna je. hak bersama

  9. Tengku Noormah Salim Says:

    minta izin nak download tafsiran

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  10. Que Haidar Says:

    @Tengku Noormah Salim boleh aja

  11. Anonymous Says:

    assalamualaikum mohon download ya..tq

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets