Home » , , , , , , » Jadual Gaji dan Bonus Kakitangan Awam 2014

Jadual Gaji dan Bonus Kakitangan Awam 2014

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , ,

HARI PENTING PENJAWAT AWAM


TUNGGU GAJI SETIAP BULAN, TARIKH GAJI KERAJAAN 2014

Jadual Gaji Kerajaan Tahun 2013 [Klik]

Jadual Gaji dan Bonus Tahun 2014 Kakitangan Kerajaan. Secara teorinya pembayaran gaji penjawat awam akan dibuat pada setiap 25 hari bulan atau pun hari Khamis jika tarikh 25 jatuh pada hari cuti. Tetapi kadang-kadang kerajaan memberi gaji lebih awal apabila terdapat sesuatu perayaan besar dalam bulan tersebut.



Begitulah senario setiap tahun. Mereka lebih mudah membuat perancangan kerana jadual pembayaran sudah ditetapkan. Kadang-kadang baru dapat gaji bulanan selang seminggu sudah masuk gaji bulan baru. Lepas tu kena tunggu sebulan lebih untuk gaji seterusnya.



Pokok pangkalnya, perlu beringat kerana kemudahan yang diberikan bukan untuk menyusahkan kita kemudian hari. Jika sumber itu dari kerja kita yang ikhlas dan amanah, In Sya Allah keberkatan gaji itu ada walaupun tidak besar mana.



Seperti yang kita sedia maklum, bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500 yang baru diumumkan dalam Bajet 2014 bulan lepas akan dibayar pada 2 Januari 2014. Mungkin agak lewat untuk digunakan sewaktu persiapan persekolahan anak-anak maka persediaan perlu dilakukan sekarang.



Berikut adalah Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam Untuk Tahun 2014

JADUAL GAJI 2014, JADUAL BONUS DAN GAJI 2014, JADUAL TARIKH GAJI DAN BONUS 2014


Januari -  23 Januari 2014 (Khamis)

Februari - 25 Februari 2014 (Selasa)

Mac - 25 Mac 2014 (Selasa)

April -  24 April 2014 (Khamis)

Mei - 22 Mei 2014 (Khamis)

Jun - 25 Jun 2014 (Rabu)

Julai - 22 Julai 2014 (Selasa)

Ogos - 25 Ogos 2014 (Isnin)

September - 25 September 2014 (Khamis)

Oktober - 16 Oktober 2014 (Khamis)

November - 25 November 2014 (Selasa)

Disember - 18 Disember 2014 (Khamis)


Sebarang perubahan akan diberitahu dari semasa ke semasa.

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

13 Responses to " Jadual Gaji dan Bonus Kakitangan Awam 2014 "

  1. Gragass Vargass Says:

    apahal lak gaji x masuk hari ni eh..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Anonymous Says:

    Tu la. Plik..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. Anonymous Says:

    sama la...x bole oercaya sgt jadual gaji ni...sengaja nak bt kita t'tunggu2...

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. Anonymous Says:

    Esk gj rasanya.sbb ada staf ipt inform esk.diaorg dimklmkn esk msk

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. Anonymous Says:

    Mangkok btl lah.. Cmne 18.hb xde lg ni

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. ♥♥Everything is Wonderful♥♥ Says:

    Esok Gaji

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  7. Anonymous Says:

    Tulah, main-main kt jadual hrni tp bila check takde. Bkn apa persediaan tuk anak sekolah.

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  8. Anonymous Says:

    @Gragass Vargass
    yang ni untuk thn depan,2014..
    yang bulan 12 ni,tengok yang 2013 punya.
    peace!

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  9. anis Says:

    Gaji x masuk lagi lor

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  10. Anonymous Says:

    haha..tak perasan rupanya 2014 punya jadual gaji

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  11. P.A. Says:

    terima kasih share kat sini....sy pohon untuk share ye... :)

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  12. norhayati Says:

    Penting untuk peniaga online dalam membuat promosi ketika hari gaji

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  13. jom bisness.... Says:

    Assalamualaikum...seronoknya dpt gaji bulan2..syukur alhamdulillah...tp siapa rase2 berminat nk buat bisness...ada modal..tp tak tahu nk mulakan bisness ape...bole pm saya email saya luv_sayang7438@yahoo.com anda pasti rasa happy je ada 1st n 2nd income masyukk tiap hari dan bulan....

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets