Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Jadual & Keputusan Penuh Bola Sepak Sukan SEA 2013 Harimau Muda

Jadual & Keputusan Penuh Bola Sepak Sukan SEA 2013 Harimau Muda

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , , , , , , , , , ,

IBU SEGALA PINGAT EMAS

support : Team Malaysia


Bola sepak merupakan sukan yang paling dinanti-nantikan setiap kali berlangsungnya kejohanan Sukan SEA. Dek kerana popularitinya, ada yang menggelarkan pingat emas sukan bola sepak sebagai ibu segala pingat. Malaysia dalam dua edisi terakhir (2009 dan 2011) berjaya mempertahankan pingat emas bola sepak.



Tahun ini, tugas itu sudah pastinya lebih sukar kerana Thailand dan Myanmar selaku tuan rumah akan cuba merampas kejuaraan itu dari genggaman pasukan Harimau Muda. Prestasi Thailand agak konsisten dan terbukti setelah mereka berjaya menjadi Juara Piala Jemputan BIDC 2013 tempoh hari.



Myanmar pula berjaya menyaingi Malaysia hingga ke Final Pesta Bola Merdeka 2013 sebelum tumpas 0-2. Beraksi di hadapan penyokong sendiri akan memberi sedikit kelebihan buat mereka kali ini.



Pembahagian kumpulan adalah seperti berikut

KUMPULAN A - Vietnam, Malaysia, Singapore, Brunei, Laos

KUMPULAN B - Myanmar, Thailand, Indonesia, Timor Leste, Cambodia





Jadual dan Keputusan Penuh Bola Sepak Sukan SEA 2013 waktu Malaysia



Tarikh

Masa

Kumpulan

Pasukan

Skor

Pasukan

7/12/2013

5.30 pm

B

Timur Leste

1-3

Thailand

7/12/2013

8.15 pm

B

Myanmar

3-0

Cambodia

8/12/2013

5.30 pm

A

Vietnam

7-0

Brunei

8/12/2013

8.15 pm

A

Singapore

1-1

Laos

9/12/2013

5.30 pm

B

Cambodia

0-1

Indonesia

9/12/2013

8.15 pm

B

Myanmar

3-1

Timor Leste

10/12/2013

5.30 pm

A

Brunei

0-2

Malaysia

10/12/2013

8.15 pm

A

Vietnam

0-1

Singapore

12/12/2013

5.30 pm

B

Indonesia

1-4

Thailand

12/12/2013

8.15 pm

B

Cambodia

2-3

Timur Leste

13/12/2013

5.30 pm

A

Malaysia

4-1

Laos

13/12/2013

8.15 pm

A

Brunei

0-2

Singapore

14/12/2013

5.30 pm

B

Timur Leste

0-0

Indonesia

14/12/2013

8.15 pm

B

Thailand

1-1

Myanmar

15/12/2013

5.30 pm

A

Singapore
1-1
Malaysia

15/12/2013

8.15 pm

A

Laos
0-5
Vietnam

16/12/2013

5.30 pm

B

Indonesia

1-0

Myanmar

16/12/2013

8.15 pm

B

Thailand

0-0

Cambodia

17/12/2013

5.30 pm

A

Malaysia

2-1

Vietnam

17/12/2013

8.15 pm

A

Laos

3-2

Brunei


19/12/2013


5.30 pm


SF 1


Malaysia


(3)1-1(4)


Indonesia

19/12/2013

9.00 pm

SF 2

Thailand

1-0

Singapore


21/12/2013


5.30 pm


3/4


Malaysia


1-2


Singapore

21/12/2013

9.00 pm

Akhir

Thailand

1-0

Indonesia



Semua perlawanan Malaysia boleh ditonton secara langsung di Astro Arena


Live Streaming boleh klik di sini

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

10 Responses to " Jadual & Keputusan Penuh Bola Sepak Sukan SEA 2013 Harimau Muda "

  1. InfoFaizz.Com Says:

    Brunei VS Malausia. yang mana menang???

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Anonymous Says:

    Brunei ada pdg bola?

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. Que Haidar Says:

    @Anonymous ade kot ;0

  4. Anonymous Says:

    kesemua perlawanan untuk pasukan Msia bermula jam 5.30pm, bagi yang kerja jauh dari tempat tinggal tak da peluang menonton perlawanan ni ! apa la punya jadual!

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. Anonymous Says:

    @Anonymousbengong...xkan ler dia nak wat jadual ikut waktu kerja.kalo nak bengong pun simpan skit kat rumah.sorakkan ker...takler nampak kat org.puiiiiiiii

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. Anonymous Says:

    Tgk kt Google map

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  7. muhammad ismail Says:

    @InfoFaizz.Com

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  8. muhammad ismail Says:

    indonesia kok lemah sik

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  9. Anonymous Says:


    mm best jer,mcm cntik jer :#

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  10. Adilah Manaf Celik Vitamin Says:

    Terima kasih atas perkongsian anda.

    Kelebihan Ahli Dan Cara Daftar Pengedar Shaklee

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads Close
Liverpool vs West Brom
10.00 pm, 4 Okt 2014

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup

Blogger Widgets