Home » , , , , , , , , , » Hutang Saman Trafik Dah Langsai

Hutang Saman Trafik Dah Langsai

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , , ,

Akhirnya aku dah bayar saman trafik yang sengaja ditangguhkan.. Sementara dorang buat diskaun ni elok la pegi bayar ye. Sekarang dah ada myeg, senang je (tp aku lupa password terpaksa guna akaun orang).. Aku ada 2 saman j sepanjang 5 tahun berkereta ni (ok la kot hehe).. Tapi aku malas nak bayar sebab rasa tak berbaloi langsung..
Semak saman anda melalui SMS
Taip POLIS <jarak> SAMAN <jarak> [nombor pendaftaran/plat kenderaan] hantar ke 32728 (DAPAT)



cara nak bayar saman polis trafik,cara semak saman melalui sms myeg,kadar bayaran saman terbaru,kenapa orang susah nak bayar saman,lokasi panas perangkap had laju speed trap


Kes 1

Lokasi : Jalan Skudai - Pontian
Kesalahan : Bawak laju la sangat (kene tahan)
Tujuan : Nak amik jubah konvo kat UTM
Tahun : 2007
Had laju ditetapkan : 70 km/jam
Kelajuan pemanduan : 81 km/jam
Beza : 11 km/jam

Kes 2

Lokasi : Lebuhraya Pantai Timur - Gambang
Kesalahan : Bawak laju lagi ke?? (saman ekor)
Tujuan : Pegi majlis kawin membe kat Pekan
Tahun : 2010
Had laju ditetapkan : 100 km/jam
Kelajuan pemanduan : 113 km/jam
Beza : 13 km/jam 





Sume saman aku kene time bawak lebih 10 km/jam dari had laju yang ditetapkan (kalau kurang dari 10 km/jam ok lagi). Tapi aku rasa xberbaloi sbb jumlah saman RM300 walaupun speed aku hanya 81 km/jam.. So aku decide xmoh bayar sampai la bulan Disember 2010.. 2 pun sbb ade diskaun ngan malas nak dapat surat cinta lagi & lagi dari PDRM.. Aku ingt lagi sebelum aku kena tahan 2, aku sedang overtake 1 lori ni.. Sekali kat depan ade road block.. Ciss xpasal2 kene tahan.. Bagi alasan macam2 xjalan gak.. "Nak bayar sekarang ke, nak hantar surat kat umah?" Aku yang xde duit  ni suh die pos kat umah je..  Sampai kat umah aku peram surat saman 2..



Aku bese akan bawak laju kalau jalan 2 xbyk kete n nak cepat smpai.. Kalau aku ngntuk or penat bawak slow2 je.. Sbb kalau laju korang kene fokus btul2..Salah sket je mmg eksiden la jwpnye.. Kt highway skrg dah ade camera auto.. Yang aku nmpk ade 1 kat flyover exit Bangi menghala ke utara.. Speed limit kat situ 90 km/jam.. So korang berhati2 la ye.. Bese jalan lurus ni sedap speeding.. Nak speeding kene tau lokasi2 hot yang slalu ditembak..





Ok la..Sape yang nak setel saman, elok wat skrg sementara ada diskaun 50% oleh PDRM.. Selamat bercuti akhir tahun..


Daftar myeg untuk bayar saman trafik secara online

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

7 Responses to " Hutang Saman Trafik Dah Langsai "

  1. Ibu Mifzal Arsyad Says:

    ok lagi tu baru 2 saman...sy dulu 10 saman total up RM3000

    tp alhamdulillah dah settled semua..keta tu pun dah dijual dah..heheh

    mmg serik ah bawak laju..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. SpaQue Says:

    Ibu Mifzal : wah byk 2..sy yg 2 ni pun mls nk bayar..xsuke kne time byk slow..klu tgh speeding 160 kmj xpe gak..haha

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. penyisir rambut Says:

    jaat kan...
    mane aci saman ekor..
    tak baek taw...

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. SpaQue Says:

    penyisir : wat to do..kite xde kuasa..huhu

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. Afiq Bukhari Says:

    huhu selamat kereta aku belum pernah kena saman lagi..kena beringat selalu nih :)

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. SpaQue Says:

    Afiq : Bgusnye xde saman..hehe..mentenkan

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  7. sazali yusof Says:

    rekod masih belum dipecah.. hamba belum pernah kena saman seumur hidup ni.. hehe.. gelak bangga...

    http://neizalyez.blogspot.com/2010/12/5-kelebihan-seorang-blogger.html

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Sampul Raya 2017
Promosi Aidilfitri

Klik sini

Dapatkan sekarang

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets