Home » , , , , , , , , , » JADUAL SIARAN LANGSUNG PERLAWANAN BADMINTON SUDIRMAN CUP 2013 | LIVE @ ASTRO SUPERSPORT

JADUAL SIARAN LANGSUNG PERLAWANAN BADMINTON SUDIRMAN CUP 2013 | LIVE @ ASTRO SUPERSPORT

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , , ,

13TH SUDIRMAN CUP | MALAYSIA 2013




Bermula 19 Mei - 26 Mei 2013 Stadium Putra Bukit Jalil bakal menjadi saksi negara manakah yang bakal mengungguli Piala Sudirman 2013. Sebanyak 30 pasukan telah menyertai kejohanan kali ini. Malaysia diundi di dalam kumpulan 1C bersama Jerman dan  Chinese Taipei. Kafeque bakal memberi laporan harian tentang jadual perlawanan hingga ke peringkat akhir.


Kejohanan Badminton Piala Sudirman ini merupakan kejohanan terbesar dalam kalendar tahun 2013. Diadakan setiap 2 tahun, sudah pasti setiap negara ingin turut mengambil bahagian. Format pertandingan hampir sama dengan Piala Thomas di mana kiraan mata berpasukan dalam 5 kategori iaitu perseorangan lelaki dan wanita, beregu lelaki dan wanita serta beregu campuran.



Malaysia selaku tuan rumah dalam edisi kali ini menyenaraikan 20 orang pemain dengan diketuai oleh pemain nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei. China sudah pasti ingin mempertahan kejuaraan yang mereka menangi sejak tahun 2005. Malaysia hanya pernah melangkah ke separuh akhir pada tahun 2009 sebelum tunduk kepada China.


Berikut adalah senarai kumpulan yang terlibat pada Kejohanan Piala Sudirman 2013. Dibahagi kepada 3 peringkat (Elit,kedua dan ketiga)



SENARAI KUMPULAN PIALA SUDIRMAN 2013



Jadual Penuh Perlawanan Badminton Piala Sudirman 2013 | Peringkat 1 sahaja


May 19, 2013: China 5-0 India (Group 1A) 12.00 pm
May 19, 2013: Thailand 3-2 Hong Kong (Group 1B) 6.00 pm
May 19, 2013: Malaysia 2-3 Chinese Taipei (Group 1C) 6.00 pm
May 19, 2013: Denmark 4-1 Singapore (Group 1D) 12.00 pm
May 20, 2013: Indonesia 4-1 India (Group 1A) 12.00 pm
May 20, 2013: Korea 4-1 Hong Kong (Group 1B) 6.00 pm
May 20, 2013: Germany 0-5 Chinese Taipei (Group 1C) 6.00 pm
May 20, 2013: Japan 5-0 Singapore (Group 1D) 12.00 pm
May 21, 2013: China 5-0 Indonesia (Group 1A) 12.00 pm
May 21, 2013: Thailand 0-5 Korea (Group 1B) 6.00 pm
May 21, 2013: Malaysia 2-3 Germany (Group 1C) 6.00 pm
May 21, 2013: Denmark 2-3 Japan (Group 1D) 12.00 pm


Suku Akhir

23 Mei 2013 : China 3-2 Indonesia 12.00 pm
23 Mei 2013 : Germany 0-3 Korea 12.00 pm
23 Mei 2013 : Taiwan 0-3 Denmark 6.00 pm
23 Mei 2013 : Japan 1-3 Thailand 6.00 pm


Separuh Akhir

 25 Mei 2013 : Korea 3-1 Thailand 12.00 pm
 25 Mei 2013 : China 3-1 Denmark 6.00 pm


Akhir

 26 Mei 2013 : China 3-0 Korea 2.00 pm 



Kepada mereka yang ingin menonton secara live di Stadium Putra bolehlah membuat tempahan tiket di sini



Siaran Langsung Perlawanan Sudirman Cup 2013

Setiap hari bermula 19 - 26 Mei 2013

jam 12.00 pm / 6.00 pm waktu Malaysia

Live @ Astro Supersport 3 (816) HD (834)




Boleh tonton Visual Live Score di bawah


Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

3 Responses to " JADUAL SIARAN LANGSUNG PERLAWANAN BADMINTON SUDIRMAN CUP 2013 | LIVE @ ASTRO SUPERSPORT "

  1. Azrina Salleh Says:

    Dengan german pun tak leh lawan..awal awal lagi dah tersingkir,,nak harap kan dato LCW je yg lain semua main cam hampeh...pemain wanita memang tak leh harap..pemain badminton negara sekarang banyak teruk

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Azrina Salleh Says:

    Team malaysia awal2 lagi dah out apa komen???dengan german pun tak leh nak menang..harapkan dato LCW je yg lain semua main cam hampeh..pemain wanita negara memang tak leh harap

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. Que Haidar Says:

    @Azrina Salleh Dalam isu ini, sy rasa pihak BAM perlu brtanggungjwab dalam hal ini. Mereka hanya berbangga melahirkn Lee Chong Wei tanpa ada pelapis yang komited dan semangat juang yang tinggi. Kita jd tuan rumah tp persembahan buruk!

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads Close
Atletico vs Chelsea
02.45 am, 23 April 2014

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup

Blogger Widgets