Home » , , , , , » Permohonan Iklan Komli diterima | Rezeki tahun 2013

Permohonan Iklan Komli diterima | Rezeki tahun 2013

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , ,

Nuffnang ada kawan baru | KOMLI

cara register iklan komli,kenapa iklan komli tak boleh masuk dalam html,error nak pasang iklan komli,tutorial iklan komli

Tuturial nak pasang iklan alternatif dalam Komli [Klik]

Setelah dua tahun setia bersama Nuffnang, akhirnya aku mencuba nasib untuk apply dengan syarikat iklan Komli. Dan Alhamdulillah akhirnya permohonan aku akhir tahun lepas diterima dalam masa 7 hari.


Sepanjang dengan Nuffnang antara event aku menang, dapatlah pegi Premier Screening 5 kali yang paling best The Chronicles Of Narnia - The Voyage Of The Dawn Treader 3D.


Cuma bab BE tu yang susah dapat. Trafik dah sampai 2000 UV sehari pun baru dapat sekali je. Agak frust jugak la kan. Bukan berkira sangat pada income blog ni cuma seronok nak tengok berapa blog ni boleh wat duit.


statistik nuffnang uv
Bukti Blog Kafe Que boleh menten 2000 UV sehari



So tanggal 24 Januari 2013 hilanglah status Glitterati dengan Nuffnang. Dorang memang agak kuat jeles. Pantang nampak ada pencabar baru dekat ngan iklan dorang.



email iklan komli register as publisher



Awal bulan Januari aku dapat emel dari KOMLI untuk register as publisher. Dalam emel tu ada sekali form yang perlu diisi dan aku isi semua details dan reply pakai emel jugak (malas nak fax). Dorang akan jawab dalam masa 2 minggu selepas korang hantar borang permohonan. First step korang kena register dulu kat sini (klik)


Tak pasti pulak kalau ada requirement berapa minimum UV sehari. Korang try je la apply bukan kena bayar pun kang. Hehe. Bila dapat respond korang pilih je semua iklan dorang offer. Ada 5 type banner. (728x90,160x600,120x600,468x60,300x250)



Klik imej untuk lebih jelas


Setakat ini ok la. dah ada 2 iklan duk terbang dalam blog ni. Tapi ikut time die. Cuma yang aku frust banner KOMLI tak leh letak dalam html template. Kena masukkan dalam gadjet aje. Tu yang bersepah kat banner atas. Tensen. Next entri aku akan cerita pasal tuturial nak pasang alternate banner kalau iklan Komli takde.

Adios..

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

10 Responses to " Permohonan Iklan Komli diterima | Rezeki tahun 2013 "

  1. agokdoh Says:

    dh dapat income ke dari komli

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Que Haidar Says:

    @ agokdoh : belum r bro. baru pasang ari selasa. hahaha

  3. Cinta hazanis Says:

    lumayan ke?huhu

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. Que Haidar Says:

    @Cinta : xtau lg lumayan ke x. Tp dorg byar dalam USD

  5. Buatbest Says:

    rezeki murah tu..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. Que Haidar Says:

    @Buatbest : saje try2 je bro

  7. dhavi destiawan Says:

    salam dari indonesia www.kisutmengkerut.com

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  8. Que Haidar Says:

    @dhavi destiawan Hi. Salam dari Malaysia

  9. kucen master Says:

    Bro, mcmane nk pasang kt leaderboard n medium rectangle kt blogger.asyik error je...plssss

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  10. Que Haidar Says:

    @kucen master kena pasang ikut gadjet. xbole edit dlm template mcm nuffnang klu pkai blogspot

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets