Home » , , , , , , » MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 - MINGGU 5 : JOZAN STEADY | JAMBU GEMPAK | SAYWHO LUAR BIASA?

MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 - MINGGU 5 : JOZAN STEADY | JAMBU GEMPAK | SAYWHO LUAR BIASA?

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , ,

PERSEMBAHAN TERBAIK MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 - MINGGU KE 5

KEDUDUKAN UNDIAN KUMPULAN PESERTA MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MINGGU 5,CARTA UNDIAN TERKINI,VIDEO PERSEMBAHAN MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MINGGU 5 JOZAN JAMBU SHIRO R2 BOBOI,TEMA MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MINGGU 5,maharaja lawak mega 2012 jambu minggu ke 5,MLM 2012 minggu 5


Updates : Video Maharaja Lawak Mega 2012 - Minggu 6 [Klik]

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 kembali dengan tema digemari ramai - Muzikal Komedi. Setelah 3 kumpulan tersingkir minggu lalu (Balas,Pi Mai & Dadidu) kini tinggal 8 kumpulan bertarung untuk kekal di pentas Maharaja Lawak Mega 2012.


Keseluruhan persembahan agak baik kerana elemen muzik sangat membantu peserta untuk berlawak. Mereka boleh tukar lirik dan membuat aksi sambil bernyanyi. Jom kita lihat antara kumpulan yang paling menonjol di Minggu 5 Maharaja Lawak Mega 2012.


JAMBU - Dikritik hebat minggu lalu dengan persembahan yang tak tentu arah. Minggu ini mereka bangkit dengan idea yang lebih mantap. Scene dalam restoran antara pelanggan dan pelayan cukup bersahaja dengan iringan lagu yang hangat masa kini. Paling meletop bila ada unsur kejutan dalam persembahan lagu tersebut. Memang awesome JAMBU minggu ni



Anda nak menang ipad mini yang baru bulan ini? Daftar PERCUMA! [Klik sini]


Video Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 - JAMBU




JOZAN - Semua orang tau yang Johan dan Zizan ni memang pandai nyanyi dan paling cool lirik dorang pun memang spontan. Berkisar tentang Audition Teater Muzikal, Zizan kononnya berlagak macam juri dan Johan sebagai pesertanya. Nak tau apa benda yang diuji??


Video Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 - JOZAN




SAYWHO - Satu-satunya kumpulan luar Malaysia yang berpotensi ke peringkat akhir! Bak kata juri mereka sudah pandai mencuri hati peminat di negara kita. Pujian harus diberi atas usaha 'si kecil' yang boleh nyanyi dalam dialek Kelate. Nampak dorang ada effort dan buat homework.


Video Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 - SAYWHO




BOBOI - Kekuatan kumpulan ini terletak pada Afdlin Shauki. Minggu lepas Nabil dan Harun tampak agak janggal digandingkan. Minggu ni mereka bawak cerita di Pusat Karaoke Terbesar di Malaysia. Fanatik Anuar Zain rupanya geng Along ni.


Video Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 - BOBOI




SHIRO - Minggu ni ada sedikit kureng dari Shiro. Walaupun pelawak tak mesti pandai nyanyi tapi kalau boleh at least tau key. Lagu 2nd last sepatutnya Shahrul patut amik key rendah baru kena. Tak de lah sampai kena jerit tinggi. Apa pun still kelakar. Good luck!


Video Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 - SHIRO




R2 - Terselamat dari penyingkiran minggu lepas, mereka bertekad untuk tidak berada di bottom 3 lagi. Pontianak menyanyi lagu sedap tapi kena komen sebab lagu patriotik tak sesuai dijadikan lawak. Seolah-olah kita tidak menhormati lagu kemerdekaan kita. Tak pe jadikan pengajaran pada semua.


Video Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 - R2




PENYINGKIRAN -Bottom 3 Minggu 5 Maharaja Lawak Mega 2012 kumpulan R2, SABON [Klik untuk persembahan] dan BANDUNG JOKER [Klik untuk persembahan]. Nak tengok kumpulan mana yang tersingkir?


Video Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 - Penyingkiran

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

6 Responses to " MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 - MINGGU 5 : JOZAN STEADY | JAMBU GEMPAK | SAYWHO LUAR BIASA? "

  1. Aveona Justine Says:

    apa tajuk lagu zizan nyanyi 1:33 ????

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Que Haidar Says:

    @Aveona : Wings - Semalam Yang Hangat

  3. OrAng_PeRLiS_mEnULiS Says:

    komen aku pasal pengkritik maharaja lawak

    http://adf.ly/FqrYK

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. Nur Arif Says:

    apa tajuk lagu yg johan nanyi pada 4:25?

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. SeTan Says:

    Apekah lagu yg jozan gunekan 4:20

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. Que Haidar Says:

    @ Nur Arif : Tu lagu Jay Jay - Kita insan biasa

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads Close
Liverpool vs West Brom
10.00 pm, 4 Okt 2014

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup

Blogger Widgets