Home » , , , , , , , , , , » JADUAL PERJALANAN BALIK KAMPUNG PLUS | HARI PEKERJA DAN HARI WESAK 2015

JADUAL PERJALANAN BALIK KAMPUNG PLUS | HARI PEKERJA DAN HARI WESAK 2015

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , , , ,

SEMPENA CUTI PANJANG HARI BURUH DAN HARI WESAK 2015Hari ini merupakan hari terakhir bagi kebanyakan mereka yang berkerja kerana hari esok bersamaan 1 Mei 2015 adalah Hari Pekerja!! Kebetulan ianya jatuh pada hari Jumaat dan Hari Wesak pula jatuh pada hari Ahad 3 Mei 2015, maka bagi kebanyakan negeri akan bercuti sehingga hari Isnin. Kalau ada yang ambil cuti pada hari ini atau Selasa boleh dapat 5 hari cuti.Jadi untuk memudahkan dan melancarkan perjalanan pulang ke kampung atau bercuti, PLUS telah mengeluarkan cadangan bagi mereka yang merancang menggunakan lebuhraya mengikut lokasi dituju. Berikut adalah jadual perjalanan yang dibahagikan mengikut waktu pergi dan pulang:


Waktu Pergi (30 April - 2 Mei)

Dari : Lembah Klang
Ke : Perlis dan Kedah (Kangar dan Alor Setar) serta ke Johor Selatan (Johor Baharu dan Kota Tinggi)
Masa : 6 am - 8 am


Dari : Lembah Klang
Ke : Pulau Pinang (Kepala Batas, Butterworth, Georgetown dan Bayan Lepas) dan Johor Utara (Batu Pahat, Segamat dan Muar)
Masa : 8 am - 11 am


Dari : Lembah Klang
Ke : Perak Utara (Taiping, Kuala Kangsar dan Gerik) dan Melaka (Jasin dan Bandaraya Melaka)
Masa : 11 am - 2 pmDari : Lembah Klang
Ke : Perak Tengah (Ipoh) dan Melaka (Alor Gajah)
Masa : 2 pm - 6 pm


Dari : Lembah KlangKe : Perak Selatan (Bidor, Tapah, Teluk Intan, Lumut dan Tanjung Malim) dan Negeri Sembilan (Kuala Pilah, Port Dickson dan Seremban)
Masa : 6 pm ke atas


Waktu Pulang (3 - 5 Mei)

Dari : Perlis dan Kedah (Kangar dan Alor Setar) serta dari Johor Selatan (Johor Baharu dan Kota Tinggi)
Masa : 6 am - 8 am


Dari : Pulau Pinang (Kepala Batas, Butterworth, Georgetown dan Bayan Lepas) dan Johor Utara (Batu Pahat, Segamat dan Muar)
Masa : 10 am - 2 pm


Dari : Perak Utara (Taiping, Kuala Kangsar dan Gerik), Perak Selatan (Bidor, Tapah, Teluk Intan, Lumut dan Tanjung Malim) dan Melaka (Jasin dan Bandaraya Melaka) serta dari Negeri Sembilan (Kuala Pilah, Port Dickson dan Seremban)
Masa : 6 pm - 12 amIni semua hanya cadangan pihak PLUS sahaja. Anda mungkin ada perancangan sendiri. Terpulanglah kepada individu yang penting amalkan pemanduan berhemah dan berhati-hati di jalan raya.


REBAT TOL SEMPENA KRISMAS 2012,DISKAUN TOL TAHUN BARU 2013Rebat Tol 10% akan diberi kepada pengguna Touch 'n Go dan Smart Tag yang melalui Lebuhraya Pantai Timur (LPT) bermula jam 12.01 pagi hingga 11.59 malam Khamis ini (25 Disember 2014).Buat pengguna highway yang nak elak speedtrap boleh download app smartphone AES DETECTOR. Senarai AES seluruh Malaysia ada di sini.

Bagi yang nak tau keadaan trafik sebelum dan semasa perjalanan boleh baca info pasal Waze kat sini [klik]SELAMAT BERCUTI DAN SELAMAT TIBA KE DESTINASI ANDA

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " JADUAL PERJALANAN BALIK KAMPUNG PLUS | HARI PEKERJA DAN HARI WESAK 2015 "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Sampul Raya 2018
Promosi Aidilfitri

Klik sini

Dapatkan sekarang

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets