Home » , , , , , , , , , » Android : Waze Untuk Pengguna Jalan Raya dan Trafik | Free Download

Android : Waze Untuk Pengguna Jalan Raya dan Trafik | Free Download

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , , ,

Salam semua, 

Kali ini terasa nak share pasal aplikasi pulak. Since aku pengguna tegar Android maka bermula hari ini aku akan share aplikasi yang best yang penah digunakan.


WAZE Outsmarting Traffic Together

cara pakai waze,cara download waze di tablet,waze android,aplikasi gps untuk tablet,aplikasi waze tutorial,waze demo gps voice,tutorial cara nak guna waze
Aplikasi GPS untuk smartphone @ tablet anda


Setelah menggunakan aplikasi WAZE selama 2 bulan, aku dapati aplikasi ini sangat membantu semasa kita menggunakan jalan raya setiap hari.


Kalau orang yang duduk KL memang faham sangat la pasal jam setiap hari. Sekurangnya WAZE ni boleh membantu memilih jalan yang paling cepat untuk sampai ke rumah dan tempat kerja.


waze android,aplikasi gps untuk tablet,aplikasi waze tutorial,waze demo gps voice,tutorial cara nak guna waze



WAZE ni sebuah aplikasi komuniti yang mana setiap pengguna boleh melaporkan kejadian yang dilihat di atas jalan. Contohnya : traffic jam, accident, road block @ polis , kamera speedtrap, pothole, kereta rosak, hujan dan juga boleh chat.



Menarik kan.. Korang boleh try guna dan boleh lumba untuk jadi top contributor dan dapat ikon yang unik. Kalau newbie ikon korang macam baby isap puting. Semakin banyak point ikon korang akan diupgrade sampai jadi KING.


waze android,aplikasi gps untuk tablet,aplikasi waze tutorial,waze demo gps voice,tutorial cara nak guna waze


Lebih mudah sebab WAZE boleh connect terus dengan social network Facebook, Twitter & Foursquare.


gambar software waze malaysia,cara nak install waze


WAZE juga boleh digunakan untuk navigation ke lokasi yang dituju. Siap ada voice mcm GPS. Cuma bateri akan cepat habis kalau pakai aplikasi ni.


Memandangkan ramai yang bertanya - WAZE perlukan internet untuk digunakan.


Jika anda belum mahir dengan sesuatu kawasan, boleh gunakan function categories untuk cari tempat menarik.


Bagi yang nak try aplikasi ini boleh download kat Android Market kat sini.
Juga boleh dimuat turun untuk platform IOS.

Thanx ;)

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

7 Responses to " Android : Waze Untuk Pengguna Jalan Raya dan Trafik | Free Download "

  1. Sharinginfoz Says:

    Nanti nak cuba

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Que Haidar Says:

    @Sharinginfoz wajib cuba.. klu x nyesal atas jalan raya. hehe

  3. ade bobdeo Says:

    tau tak waze siapa cipta waze? syarikat israel...bley google..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. Anonymous Says:

    Waze ni pakai line internet tak..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. Que Haidar Says:

    @Anonymous Pakai

  6. along kiai Says:

    mcm mana sy nak upgrade waze kereta sy..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  7. Que Haidar Says:

    @along kiaiapa maksudnya? pasang waze dalam kereta?

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets