Home » , , , , , , , , , , » Harga Minyak NAIK Tahun 2013 | Petrol RON95 & Diesel NAIK 20 Sen

Harga Minyak NAIK Tahun 2013 | Petrol RON95 & Diesel NAIK 20 Sen

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , , , ,

TERKINI : JANJI DINAIKI? | RAKYAT DAHULUKAN BAYARAN


harga minyak malaysia terkini,Harga minyak malaysia 2013,HARGA MINYAK NAIK 2013, KENAIKAN HARGA MINYAK RON95 DIESEL PETROL TAHUN INI, SEPTEMBER 2013, MINYAK NAIK HARGA?
kredit : beritasemasa.com


Tips : 10 Cara Nak Jimatkan Minyak Kereta Anda [Jom baca]


Akhirnya spekulasi mengenai harga minyak naik menjadi kenyataan. Kecoh dalam laman sosial FB & Twitter mengecam tindakan YAB Perdana Menteri Malaysia mengumumkan kenaikan 20 sen bagi petrol RON95 dan Diesel berkuatkuasa malam ini (00.00 am 3 September 2013). Rakyat seharusnya merasa beban ini kerana sebelum ini tarif elektrik juga akan dikaji semula.

Harga baru RON95 : RM 2.10/liter
Harga baru Diesel : RM 2.00/liter

Contoh tangki penuh 50 liter | Kenaikan 50 x 0.20 = RM 10


Kenaikan demi kenaikan tidak wajar dibebankan kepada rakyat lebih-lebih lagi kita baru sahaja menyambut Hari Kemerdekaan ke-56. Kalau nak kurangkan subsidi ikutlah kemampuan sebenar rakyat. Ini tidak, kereta mewah dan Kancil still kena bayar harga minyak yang sama. Tidak mustahil langkah bijak ini akan menjadi penggal terakhir kerajaan Barisan Nasional memerintah negara. Jom pakat penuhkan tangki buat kali terakhir sebelum berubah kepada harga baru.


Nota : Apa gunanya BRIM RM 500 jika harga minyak dan lain-lain meningkat. Renungkan.

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

2 Responses to " Harga Minyak NAIK Tahun 2013 | Petrol RON95 & Diesel NAIK 20 Sen "

  1. JebatCYBER Says:

    xpe aku pengundi BN dah terasa ibarat dipermainkan hahaha next 5 tahun lagi satu keluarga tukar arah BN ni harus diajar.. pemimpin asl bekerja keras tuk tlg rakyat dapat kat laknat ni jahanam hidup rakyat tunggu najib 5 tahun lagi rakyat akan pastikan iblis macam ni makan pasir!

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. liyana ishak Says:

    eh org bdow minyk naik sebab ekonomi negara bkn sbb bn ko bodow ke?ko nie msti budak yg xtaw pelajaran tp nk goda org utk g smbah cina mkn babi 2 kan..open ur mind plizzzzz

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads Close
Man City vs Bayern Munich
03.45 am, 26 Nov 2014

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup

Blogger Widgets