Home » , , , , » Tutorial : Cara Setting APN Digi Broadband Internet Dalam Samsung Galaxy Tab @ Android

Tutorial : Cara Setting APN Digi Broadband Internet Dalam Samsung Galaxy Tab @ Android

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , ,

Tetapan Internet Untuk Tablet PC

tetapan internet untuk tablet pc,cara aktifkan internet digi,HOW TO SET DIGI MOBILE APN IN SAMSUNG GALAXY TAB,CARA NAK SET APN DIGI BROADBAND,SAMSUNG GALAXY TAB 10.1,SAMSUNG GALAXY TAB 7.7,SAMSUNG GALAXY TAB 7.0 PLUS,SAMSUNG GALAXY W Y ACE S2 S3 NOTE 2,NEXUS
Cara aktifkan internet digi

Dah lama teringin nak buat tutorial pasal setting APN. Dari aku pakai Samsung Galaxy Tab 10.1 sampai dah tukar Samsung Galaxy Tab 7.7.


Dulu penah jugak search dalam google cara nak setting APN dalam tab sebab pakai Broadband aje. Memang banyak jumpa tapi tak berapa tepat. Last-last kena call orang DIGI mintak setting yang betul.


Apa itu “APN”?
“APN” == Access Point Name. Ini akan membolehkan anda disambungkan ke talian internet dan menghantar MMS melalui telefon atau tablet.


Bagaimana cara untuk set APN dalam telefon @ tablet Android?

1. Pergi ke ‘Settings’
 
2. Kemudian pilih ‘Wireless & networks’


tutorial cara nak set apn menggunakan digi broadband dalam samsung galaxy,apa itu apn,digi postpaid plan discover day,activate digi apn for android


3. Teruskan dan pilih ‘Mobile Networks

4. Pilih ‘Access Point Names’


internet tak boleh akses samsung galaxy tab digi broadband,
 Nota – Pastikan ‘Use packet data’ sudah di ON kan terlebih dahulu


5. Klik pada 'Menu button’ (bergantung pada device anda)

6. Kemudian pilih ‘New APN
 
7. Masukkan maklumat seperti di bawah.
 
  • Name: DiGi Internet
  • APN: 3gdgnet
  • Proxy:
  • Port:
  • Username:
  • Password:
  • Server:
  • MMSC: http://mms.digi.com.my/servlets/mms
  • MMS Proxy: 203.092.128.160
  • MMS Port: 80
  • MCC: 502
  • MNC: 16
  • Authentication type:
  • APN Type: Internet + MMS
  • APN Protocol : IP4

 Gambar di atas untuk setting internet sahaja. Tiada MMS


8. Save dan pilih radio button untuk setting yang berkenaan.

9. That's all.

10. Kalau masih gagal sila dial helpline Digi (016-2211 800) atau pergi terus ke kedai handphone berdekatan anda.



Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " Tutorial : Cara Setting APN Digi Broadband Internet Dalam Samsung Galaxy Tab @ Android "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads Close
Man Utd vs LA Galaxy
11.00 am, 24 Jul 2014

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup

Blogger Widgets