Home » , , » Paradise Sandy Beach Resort Penang | DIGI Broadband Discover Day Plan RM38/month

Paradise Sandy Beach Resort Penang | DIGI Broadband Discover Day Plan RM38/month

Penulis: Que Haidar | Kategori: , ,

Hi semua. Hari ini aku update dari Paradise Sandy Beach Resort, Pulau Pinang. Ada bengkel 4 hari pasal ICT jabatan. Lepas 2 tahun tak sampai Pulau Pinang, kali ini aku drive sendiri tuk cari pengalaman ke utara. Biase asyik ke selatan je. Mula2 cuak gak sebab pegi sorang2. Tapi berbekalkan keberanian dan kecekalan, ku gagahkan jua kaki utk menekan pedal minyak terus ke pulau mutiara. 


digi discover day cheap broadband,paradise sandy beach resort penang pulau pinang, digi discover day plan rm38, broadband digi discover plan rm38, broadband murah DIGI, jambu air malaysia tapah
Paradise Sandy Beach Resort


Perjalanan dari KL amik mase dalam 4 jam (slow kan aku bawak) Tapi nasib aku baik kali ni. 1st time road block aku lepas! Sblm ni da 2 kali kene tahan. Hampeh kne saman. 1 kene bayar, 1 aku berjaya lari (oppss). On the way 2 singgah R&R Tapah jap tuk lunch and beli jambu air (my feveret).


paradise sandy beach resort penang pulau pinang, digi discover day plan rm38, broadband digi discover plan rm38, broadband murah DIGI, jambu air malaysia tapah
Deluxe Room


paradise sandy beach resort penang pulau pinang, digi discover day plan rm38, broadband digi discover plan rm38, broadband murah DIGI, jambu air malaysia tapah
View dari balcony


paradise sandy beach resort penang pulau pinang, digi discover day plan rm38, broadband digi discover plan rm38, broadband murah DIGI, jambu air malaysia tapah
Pasir di tepi pantai


paradise sandy beach resort penang pulau pinang, digi discover day plan rm38, broadband digi discover plan rm38, broadband murah DIGI, jambu air malaysia tapah
My feveret Jambu air


Nexy story, semalan aku baru je beli DIGI Broadband Discover Day Plan. Sebab aku tau kat sini susah nak dapat Wifi. So terpakselah aku standby 1 broadband juz tuk update blog and surf websites. Plan yang aku langgan ni murah je. RM 38 sebulan. Discover Day ni lain dari plan biasa sebab speed waktu pagi & malam tak sama. Sesuai untuk yang dah ade fixed line internet kat umah (Streamyx@UNIFI) tapi nak guna waktu opis je. Maklumlah kat opis aku byk sgt website kene block. Sebagai staf ICT yg aktif aku xbebas berkarya ;) 


paradise sandy beach resort penang pulau pinang, digi discover day plan rm38, broadband digi discover plan rm38, broadband murah DIGI, jambu air malaysia tapah
Murah dan mantop. DIGI Discover Day Plan


Golongan yang sesuai menggunakan plan  Broadband Discover Day dari DIGI

1) Mereka yang dah ada fixed line broadband dekat rumah (Streamyx@UNIFI). Tapi perlu guna di luar rumah dan siang hari.

2) Mereka yang menggunakan internet pada waktu siang hari sahaja (Kenapa bayar lebih kalau tak pakai 24 jam)

3) Inginkan kelajuan yang lebih pada siang hari (7am-7pm purata 700kbps dload 200kbps upload speed max to 3.6Mbps)

Layari website DIGI untuk keterangan lanjut. Klik sini


paradise sandy beach resort penang pulau pinang, digi discover day plan rm38, broadband digi discover plan rm38, broadband murah DIGI, jambu air malaysia tapah
DIGI Broadband Discover Day Plan membawa Kafe Que kepada anda


paradise sandy beach resort penang pulau pinang, digi discover day plan rm38, broadband digi discover plan rm38, broadband murah DIGI, jambu air malaysia tapah
After 7pm speed akan bertukar kepada 128kbps (slow r sket)


So total beli semalam kena charge RM130 (RM 100 activation fee + RM30 advance payment) then die akan deduct bayaran bulanan. Jom try DIGI Broadband Discover Day Plan. Dulu dah ade Celcom broadband tapi wat hilang. Huhu. Penting broadband ni kena ade 1 gak. Bertemu di lain entri. Nak tau kesah Papadom 2??  Tunggu..

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " Paradise Sandy Beach Resort Penang | DIGI Broadband Discover Day Plan RM38/month "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Sampul Raya 2017
Promosi Aidilfitri

Klik sini

Dapatkan sekarang

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets