Home » , » Papadom 2 Shooting In Penang | Skodeng Aktiviti Sekitar Pulau Mutiara

Papadom 2 Shooting In Penang | Skodeng Aktiviti Sekitar Pulau Mutiara

Penulis: Que Haidar | Kategori: ,

Salam semua, Kalau sebelum ini penuh entri pasal bola je. Mesti yang pompuan (perasan la hek ko) bosan kan.. Hahaha.. Kali ni aku sisipkan entri pasal hiburan dan jalan-jalan untuk tatapan pengunjung setia mahu pun yang tersesat datang ke Kafe Que. Last week aku ke Penang atas Urusan Seri Paduka Baginda (maksudnya penting la ni) and stay at Paradise Sandy Beach Resort, Tanjung Bungah. 


pulau pinang landmarks, bandar pulau pinang, jalan gurney pulau pinang, pulau mutiara bandar warisan george town
Pulau Pinang aka Pulau Mutiara

Trivia :  Bandar George Town, Pulau Pinang telah diwartakan sebagai Bandar Warisan Dunia UNESCO pada 7 Julai 2008


Petang hari pertama aku pun berjalan di tepi pantai dengan harapan dapat melihat pemandangan yang 'indah'. Tengah syok2 main pasir tiba2 ternampak pelakon hot Liyana Jasmay. "Aik, die pun tido sini ke? Macam tau2 aku nak datang plak" Namun sangkaan aku meleset. Rupanya krew produksi Papadom 2 sedang setup lokasi tuk shooting 1 babak dalam filem tu. Antara artis lain yang aku kenal Bob Kuman, Afdlin Shauki (Pengarah ni), Pete Teo (pelakon cina 2) & Khir Rahman.


Disebabkan aku ni low profile, so aku malas la nak amik gambar dengan artis. Takut gosip plak nanti ;) Tapi yang menariknya dapat la aku tengok camne production crew keje on set. Baru lah tau betapa susahnya nak siapkan 1 scene. Sampai kene ulang 4-5 kali tuk dapatkan shot yang mantop. Bese yang kita tengok kat wayang@cd@astro 1st@download torrent dah siap edit.


set penggambaran papadom 2, krew produksi papadom 2, lokasi penggambaran papadom 2, afdlin shauki, liyana jasmay seksi, bob kuman papadom 2, filem papadom 2
One of my favourite Director (sambil bawak ipad 2 wao!!)


set penggambaran papadom 2, krew produksi papadom 2, lokasi penggambaran papadom 2, afdlin shauki, liyana jasmay seksi, bob kuman papadom 2, filem papadom 2
Phewitt.. Kehadiran Liyana menggamit suasana


set penggambaran papadom 2, krew produksi papadom 2, lokasi penggambaran papadom 2, afdlin shauki, liyana jasmay seksi, bob kuman papadom 2, filem papadom 2
Scene ala2 party di Paradise Sandy Beach Resort, Penang


Hah, cukup la ek 3 gambor ni. Bob Kuman nampak macam jadi event manager. Liyana & Khir Rahman mayb jadi couple@dah kawin time ni..Hehe.. Yvonne kawan Miasara dalam Papadom pun ada sekali. Memang xsaba nak tengok Papadom 2, sebab yang 1st best and kelakar. Tapi still ada mesej tersirat yang ingin disampaikan oleh penerbit. Jom tengok kejayaan Papadom pada tahun 2009.


anugerah pencapaian papadom, filem terbaik papadom 2009
Antara anugerah  pencapaian Papadom arahan Afdlin Shauki 

Papadom menang anugerah Filem Terbaik Tahun 2009 menewaskan filem Arwah Yasmin Ahmad 'Talentime'


tambang feri pulau pinang, penang ferry fares
Feri Pulau Pinang


tambang feri pulau pinang, penang ferry fares
Lepas 20 tahun tak naik feri. Nostalgia..

Tambang Feri Pulau Pinang

1) Pejalan kaki dewasa = RM 1.20
2) Pejalan kaki kanak-kanak = RM 0.60
3) Basikal = RM 1.40
4) Motor = RM 2.00
5) Kereta = RM 7.70


kilang
Melawat ke Kilang DELL


set penggambaran papadom 2, krew produksi papadom 2, lokasi penggambaran papadom 2, afdlin shauki, liyana jasmay seksi, bob kuman papadom 2, filem papadom 2
Aik jumpe lagi produksi Papadom 2. Kali ni kat bandar Pulau Pinang


set penggambaran papadom 2, krew produksi papadom 2, lokasi penggambaran papadom 2, afdlin shauki, liyana jasmay seksi, bob kuman papadom 2, filem papadom 2
Ni la lokasi gerai Nasi Kandar Saadom time intro filem Papadom (tarian boria)


bola tampar pantai, paradise sandy beach resort
Jersi Malaysia tetap disarung hingga ke pantai. Semangat Harimau Malaya


bola tampar pantai, paradise sandy beach resort
Tangkas bermain bola tampar ;p


bola tampar pantai, paradise sandy beach resort
Pemandangan indah di persisiran pantai


 paradise sandy beach resort scenary, aktivit sukan air
Aktiviti sukan air


 paradise sandy beach resort scenary, aktivit sukan air
Cantik kan..


Episod seterusnya, Rumah Allahyarham Tan Sri P. Ramlee (Seniman Agung)......

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

6 Responses to " Papadom 2 Shooting In Penang | Skodeng Aktiviti Sekitar Pulau Mutiara "

  1. josrevalution Says:

    wow best2 lah tmpat situ tu..hehe...cara blogwalking tanpa halangan

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Fitrihadi Says:

    wah best ar dapat tengok artis.. haha jakun sekejap aku ni..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. Adam Idris Says:

    pantai mane tu? batu ferringhi?

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. SpaQue Says:

    jos : mmg dpt..cuci mata..wakaka

    Fitri : 1st time kot tgk liyana..hot sey

    Adam : ni kat Tanjung Bungah..Batu feringgi depan lagi//tp cni cntek gak

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. GreenAppleKu.com Says:

    Best juga lepak kat cafe nih, erk, jus epal hijau satu pleaseeee... hehe.

    Penang is my hometown. : )

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. CMRatu Fotografi Says:

    Hehe.. tak sabar nak tunggu papadom 2.. Penang memang best.. :)

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets