Home » , » [Edisi Copa America 2011] Jadual Perlawanan Peringkat Separuh Akhir

[Edisi Copa America 2011] Jadual Perlawanan Peringkat Separuh Akhir

Penulis: Que Haidar | Kategori: ,

Penuh dengan kejutan. Itulah yang dapat diungkapkan setelah menyaksikan kesemua perlawanan peringkat suku akhir yang berakhir pagi tadi. Pasukan pilihan rebah pada lawan masing-masing dengan 2 perlawanan terpaksa ditentukan dengan sepakan penalti. Brazil dan Argentina terpaksa melupakan hasrat untuk menambah koleksi piala pada edisi kali ini.

Senarai pasukan yang layak ke peringkat separuh akhir | Copa America 2011

jadual perlawanan peringkat separuh akhir copa america 2011,senarai pasukan yang layak ke separuh akhir copa america 2011,keputusan separuh akhir copa america 2011,peru vs uruguay separuh akhir copa,paraguay vs venezuela separuh akhir copa,waktu malaysia,jadual pusingan separuh akhir copa america 2011
Jadual Pusingan Separuh Akhir Copa America 2011


Di atas kertas Uruguay (juara 14 kali) mempunyai kelebihan berbanding Peru yang hanya berada pada ranking ke-49 dunia. Dalam permainan bola sepak, pasukan mana yang gagal menjaringkan gol tidak akan menang walaupun banyak kali menyerang dan mencipta gerakan berbahaya.


jadual perlawanan peringkat separuh akhir copa america 2011,senarai pasukan yang layak ke separuh akhir copa america 2011,keputusan separuh akhir copa america 2011,peru vs uruguay separuh akhir copa,paraguay vs venezuela separuh akhir copa,waktu malaysia


Dalam 1 lagi perlawanan, Paraguay dan Venezuela akan mengulangi pertembungan di peringkat kumpulan yang menyaksi kedua pasukan terikat 3-3. Walaupun ketinggalan 1-3 pada satu ketika, Venezuela tidak mudah menyerah kalah dan Paraguay harus menumpukan sepenuh perhatian untuk perlawanan kalah mati ini.


Jadual Penuh Perlawanan Peringkat Separuh Akhir Copa America 2011 | Semifinals Round


 [1]
Peru vs Uruguay
20 Julai 2011 , 8.45 am waktu Malaysia
Live @ Astro Super Sport [Streaming here]

[2]
Argentina vs Uruguay
21 Julai 2011 , 8.45 am waktu Malaysia
Live @ Astro Super Sport [Streaming here]


Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

2 Responses to " [Edisi Copa America 2011] Jadual Perlawanan Peringkat Separuh Akhir "

  1. sYafIk-wAy Says:

    macam tak percaya je keputusan perlawanan ni , semua yang aku bajet ke separuh akhir tiada langsung .

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. SpaQue Says:

    syafik : bukan lu je xcaye...gua pun bengang ngn brazil..hampagas!!

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Sampul Raya 2017
Promosi Aidilfitri

Klik sini

Dapatkan sekarang

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets