Home » , , , , , , , » Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 12 - 15 Mac 2015 | Jadual & Aktiviti

Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 12 - 15 Mac 2015 | Jadual & Aktiviti

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , ,

7TH PUTRAJAYA INTERNATIONAL HOT AIR BALLON 

jadual belon udara panas putrajaya 2015, pertunjukan belon panas 2015


Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2015 atau Pesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya merupakan edisi ke-7 program seumpanya dianjurkan. Pesta ini akan berlangsung selama 4 hari bermula pada 12 hingga 15 Mac 2015. Program aktiviti akan bermula pada jam 7.00 pagi bertempat di Monumen Alaf Baru, Presint 2 Putrajaya.



Pelbagai acara akan disediakan seperti pengalaman menaiki helikopter, pertunjukan belon udara panas, aktiviti lasak, permainan kanak-kanak dan Night Glow. Anda boleh menempah tiket seawal mungkin bagi mengelakkan kehabisan di sini. Ibu bapa boleh membawa anak-anak pada hujung minggu sempena cuti sekolah yang bakal bermula.



Bagi yang ada GPS, anda boleh setkan lokasi ini di koordinat berikut iaitu 2.923310, 101.683269. Landmark paling mudah adalah Masjid Besi Tuaku Mizan Zainal Abidin atau Bangunan Perbadanan Putrajaya berdepan Palace Of Justice (POJ).



Pelan Lokasi Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2015

Klik imej untuk lebih jelas


Jadual & Harga Aktiviti Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2015


Bil.
Tarikh
Masa
Aktiviti
Harga
1
14-15 Mac
9 AM – 1 PM
2 PM – 4 PM
Helicopter Ride
RM 130-150/person
2.
12-15 Mac
7 AM & 6 PM
Hot Air Ballon
RM 12/person
3
14-15 Mac
6 PM
Night Glow
RM 20/person
4
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Inflatables - Kids
RM 5/30 mins
5
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Archery
RM 8/20 arrows
6
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Car Simulator
RM 15/person
7
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Choo Choo Train - Kids
RM 5/person
8
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Cold Inflation
RM 3/3 mins
9
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Wall Climbing
RM 15/person
10
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Bumper Orbing
RM 10/person
11
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Hamster Roll
RM 10/person
12
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Water Zorbing
RM 20/person
13
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Segway
RM 25/person
14
12-15 Mac
Selepas 7 AM
Paintball
TBC
15
12-15 Mac
Selepas 7 AM
KMX
RM 15/person



Bagi mereka yang ingin menempah makanan boleh layari laman web ini sambil berkelah menyaksikan pertunjukan belon udara panas. Selamat berkunjung!

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

6 Responses to " Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 12 - 15 Mac 2015 | Jadual & Aktiviti "

  1. Jiwa Kamikaze Says:

    Best ni

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. Nurul Bon Says:

    nak share dalam blog saya juga yer .....
    Saya akan kesana pada tahun ini .
    hurryyy..

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. Que Haidar Says:

    @Nurul Bon ok no prob ;) slmt berkunjung

  4. Que Haidar Says:

    @Nurul Bon ok no prob ;) slmt berkunjung

  5. bella ngek Says:

    nak tanye , hot air ballon ni naik kat bakul ballon tu atau tengok sahaja ye ? rm12 / person kan ?

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. Que Haidar Says:

    @bella ngekyup sesi pagi boleh naik

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets