Home » , , , , , , , , » Android : Aplikasi Terbaik Pembersih Smartphone dan Tablet Anda | Clean Master

Android : Aplikasi Terbaik Pembersih Smartphone dan Tablet Anda | Clean Master

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , , , , ,

CLEAN MASTER

KELEBIHAN APLIKASI CLEAN MASTER, BAGUS KE APPS CLEAN MASTER?


Anda selalu pening cara nak bersihkan storage dan memory phone atau tablet? Smartphone anda banyak aplikasi yang running sendiri? Dah cuba banyak software tapi still tak puas hati? Kat sini aku nak share aplikasi yang aku baru je guna iaitu Clean Master. Boleh dikatakan ini aplikasi terbaik yang semua pengguna android perlu ada.



Siapa pengguna tegar android mesti faham pasal isu RAM yang terlalu tinggi. Bila dah install aplikasi ni, dia akan bagi notifikasi untuk clearkan RAM dengan hanya 1 langkah. Sangat mudah dah kita tak perlu stopkan mana-mana aplikasi yang kita tak nak secara manual.



Antara kelebihan dan fungsi yang disediakan Clean Master:

  • Memory Boost/Task Killer - Tambahkan kelajuan peranti anda
  • Clean - Buang fail yang tak perlu untuk tingkatkan storage
  • Clear -Lindungi privasi anda dengan membuang history browser
  • App Management - Pindah aplikasi ke SD Card
Screenshot Aplikasi Clean Master



Menu utama Clean Master yang ringkas dan mudah




Fungsi Memory Boost dalam aplikasi Clean Master




Video Aplikasi Clean Master





Kepada yang nak install boleh pergi kat page ini atau pun typa saja Clean Master di Google Play Store dan cari ikon gambar seperti di atas.



Rating Clean Master - 4.7/5


Selamat mencuba!

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

1 Response to " Android : Aplikasi Terbaik Pembersih Smartphone dan Tablet Anda | Clean Master "

  1. Riaz Uddin Says:
    This comment has been removed by a blog administrator.

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets