Home » , , » BADMINTON CHINA OPEN 2012 : Beregu Malaysia ke Separuh Akhir | Adik Lee Chong Wei?

BADMINTON CHINA OPEN 2012 : Beregu Malaysia ke Separuh Akhir | Adik Lee Chong Wei?

Penulis: Que Haidar | Kategori: , ,

JADUAL PERLAWANAN SEPARUH AKHIR BADMINTON TERBUKA CHINA 2012
 
LIVE ASTRO BADMINTON CHINA OPEN 2012 LI NING KOO KIEN KEAT TAN BOON HEONG MATCH,RECORD HEAD TO HEAD,JADUAL PERLAWANAN BADMINTON PASUKAN MALAYSIA VS DENMARK

2012 LI NING CHINA OPEN

Updates : Chen Long mng Chong Wei Feng [21-6 21-7]
Mathias Boe/Carsten Mogensen mng Koo Kien Keat/Tan Boon Heong [21-16 21-16]

Beregu negara Koo Kien Keat / Tan Boon Heong melangkah ke pusingan separuh akhir Kejohanan Badminton Terbuka China 2012 semalam. Mereka menundukan pasangan Chinese Taipei Lu Chia Bin / Chen Hung Ling 21-17 21-17 dalam masa 36 minit.


Lawan mereka malam ini pilihan pertama kejohanan dari Denmark Mathias Boe / Carsten Mogensen. Rekod pertemuan memihak kepada pasangan Malaysia dengan kemenangan 8 berbalas 4.
REKOD PERTEMUAN KOO KIEN KEAT TAN BOON HEONG VS MATHIAS BOA CARSTEN MOGENSEN DENMARK,WORLD RANKINGKali terakhir mereka bertemu di Yonex Denmark Open 2012 di mana Koo Kien Keat / Tan Boon Heong menang rubber set 19-21 21-11 26-24 dalam aksi yang mencemaskan. Sebelum itu pasangan Denmark telah berjaya menewaskan beregu negara sebanyak 3 kali dalam 4 pertemuan terakhir.Mampukah Koo Kien Keat / Tan Boon Heong melangkah ke perlawanan Akhir??Kategori perseorangan lelaki pula tiada kelibat pemain No.1 dunia Datuk Lee Chong Wei yang kini sedang menghabiskan masa dengan isteri tercinta.


Tiba-tiba muncul Chong Wei junior yang atau nama sebenarnya CHONG WEI FENG menjadi wakil tunggal negara setelah Liew Daren kecundang di pusingan ke-3. Mari kita lihat Biodata ringkas siapa Chong Wei Feng ni.


BIODATA CHONG WEI FENG MALAYSIA,KIDAL TANGAN KIRI,TARIKH LAHIR UMUR


Pemain kidal berusia 25 tahun ini berada pada ranking ke-26 dunia dan lawan yang bakal menanti di pusingan separuh akhir ialah CHEN LONG dari China.


China mempunyai 3 wakil di semi-finals dan tugas berat menanti Chong Wei Feng untuk menghalang dominasi China di Shanghai. Pastinya dia akan meminta sedikit nasihat dari mentornya bagaimana untuk menewaskan Chen Long yang jauh lebih berpengalaman.


Mereka hanya pernah bertemu sekali sahaja di Kejohanan Badminton Asia Championships 2011. Dalam perlawanan itu Cheng Long menang 22-12 22-20.JADUAL PERLAWANAN SEMI-FINALS BADMINTON CHINA OPEN 2012Saksikan Siaran Langsung Perlawanan Separuh Akhir | Semi-Finals Badminton China Open 2012Tarikh : 17 November 2012 (Sabtu)

Masa : 7.00 pm waktu Malaysia

Live : Astro Supersport + (810)


Nota : Pemain Malaysia akan bermain selepas habis game 1st Mixed Doubles


VISUAL LIVE SCORE (START AT 12 PM & 7PM)Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " BADMINTON CHINA OPEN 2012 : Beregu Malaysia ke Separuh Akhir | Adik Lee Chong Wei? "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Sampul Raya 2018
Promosi Aidilfitri

Klik sini

Dapatkan sekarang

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets