Home » , , , » Ramadhan Datang Lagi | Software Al-Quran Dengan Tafsir

Ramadhan Datang Lagi | Software Al-Quran Dengan Tafsir

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , ,

Salam Ramadhan diucapkan kepada semua pengunjung Kafe Que yang beragama Islam. Semoga Ramadhan kali ini membawa lebih banyak rahmat dalam hidup kita. Untuk pengetahuan, Kafe Que tetap akan beroperasi seperti biasa sepanjang bulan Ramadhan ini ;) Perbanyakkan ibadah terutamanya berzikir dan mengaji di waktu lapang. Kerjakanlah solat sunat tarawih (rujuk fadhilat di sini) pada malam harinya. 

amalan di bulan ramadhan,fadhilat solat sunat tarawih,lagu ramadhan brothers dengan lirik,software al-quran dengan tafsir download,lafaz niat puasa dan berbuka,kadar zakat fitrah tahun 2011,waktu berbuka puasa seluruh malaysia,bazar ramadhan,tips di bulan puasa,pahala di bulan puasa,mengaji software al quran.poster manchester united puasa


Bazar Ramadhan antara aktiviti yang menarik sepanjang bulan ini. Kita puasa ni memanglah lapar, dahaga, penat sume ada. Bila dah nampak juadah mulalah rambang mata. Beli itu, beli ini, sume kita nak. Jangan ikut sangat nafsu tu (membazir amalan syaitan). Sebenarnya bila dah berbuka dengan sebiji kurma dan segelas air pun dah cukup. Punyalah hebat nikmat berbuka tu bukan. InsyaAllah (jadi ustaz plak dah)


Amalan-amalan di Bulan Ramadhan (klik sini)

Lafaz niat Ramadhan bersama Raihan (Klik video)


Lafaz Niat Berpuasa

amalan di bulan ramadhan,fadhilat solat sunat tarawih,lagu ramadhan brothers dengan lirik,software al-quran dengan tafsir download,lafaz niat puasa dan berbuka,kadar zakat fitrah tahun 2011,waktu berbuka puasa seluruh malaysia,bazar ramadhan,tips di bulan puasa,pahala di bulan puasa,mengaji sotfware al quran
nawaitu sauma godhin 'an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta'aala

Maksudnya : Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta'ala



Lafaz Niat Berbuka Puasa


amalan di bulan ramadhan,fadhilat solat sunat tarawih,lagu ramadhan brothers dengan lirik,software al-quran dengan tafsir download,lafaz niat puasa dan berbuka,kadar zakat fitrah tahun 2011,waktu berbuka puasa seluruh malaysia,bazar ramadhan,tips di bulan puasa,pahala di bulan puasa,mengaji sotfware al quran

allahumma laka sumtu wa bika aamantu wa 'alaa rizqika afthartu birahmatika ya arhamarrohimin

Maksudnya : Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau aku beriman dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang








"Waktu Berbuka Boleh Rujuk Di Sidebar Selamat Berpuasa"

Lagu : Ramadhan
Artis : Brothers


Bertemu kembali dengan Ramadhan
Kurasakan bahagia menyelubungi
Ya Allah daku bersyukur
Kau pertemukan aku semula 
Ramadhan yang mulia

Di Ramadhan Ya Allah
Rahmatmu ku rasa
Ku banyakkan beribadah
Ku tahu pengampunan Mu
Melangit tinggi

Ramadhan rahmat dari Ilahi
Banyakkan ibadah dan berdoa
Hapuskan dosa tingkatkan pahala

Semoga beroleh maghfirah
Moga kita kan jadi hamba yang setia
Ramadhan menyedarkan aku
Kesusahan yang dialami insan lain

Ramadhan ujian Ilahi
Mengajar erti kesabaran dan kesetiaan

Andainya ini Ramadhan terakhir bagiku
Kuharap ianya 'kan membela ku di akhirat nanti



amalan di bulan ramadhan,fadhilat solat sunat tarawih,lagu ramadhan brothers dengan lirik,software al-quran dengan tafsir download,lafaz niat puasa dan berbuka,kadar zakat fitrah tahun 2011,waktu berbuka puasa seluruh malaysia,bazar ramadhan,tips di bulan puasa,pahala di bulan puasa,mengaji sotfware al quran
 klik untuk imej yang lebih jelas


Software Al-Quran dengan tafsir lengkap 30 juzuk. Ada bacaan suara audio. Boleh pilih ikut surah yang kita nak.  Sesuai untuk digunakan di pejabat dan di rumah. Sama-samalah kita tambah pahala dengan mengaji sambil berblog :) 

"Muat turun Software Al-Quran dengan tafsir kat sini"

Part 1 (400mb)
Part 2 (180mb)


"Klik tutorial nak combine semua part"



Kadar Zakat Fitrah Tahun 2011

"Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak"

 - Ikhlas Dari Kafe Que

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " Ramadhan Datang Lagi | Software Al-Quran Dengan Tafsir "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets