Home » , » Tak Kan Layu Melayu | Pak Pandir - Ye Ke

Tak Kan Layu Melayu | Pak Pandir - Ye Ke

Penulis: Que Haidar | Kategori: ,

Salam 1 blog!! Lama sungguh tak update blog ni.. Sibuk sangat lepas tukar unit ngan bilik baru ni.. Dah stabil sket baru ade mase nak menulis.. Macam isu nak kongsi tapi sebab kekangan masa niat tu terpaksa ditangguhkan.. Ada yang suka tunjuk hebat, ada yang nak naik pangkat cepat, ada yang suka mengumpat hal membe.. Ada yang suka berleter sudahnya keje tak siap2 jugak.. Sampai bila Melayu nak maju ni?? Dengki tak habis.. Selesa sangat dengan kemudahan yang diberikan.. Sampai kita lupa tentang bangsa lain yang dah lama tinggalkan kita..





Ye Ke - Pak Pandir (Cintalogi 1999)


Lagu ni aku dengar waktu tahun 1999.. Melodinya sangat menarik.. Lagu lama-lama banyak yang unsur nasihat.. Siapa yang makan cili, dia yang terasa pedasnya.. Jangan kita mudah lupa.. Kelak anak cucu kita yang akan merana.. Selamat mendengar..

Lagu : Ye Ke
Artis : Pak Pandir, To'ki & Sheqal

Kite dah takde mase untuk tidur....
Kita dah takda masa untuk berdengkur...
Kita dah takda masa untuk bermimpi...

Bangunlah..bangunlah..(3x)
Dari lenamu...

Tika kita duduk bersantai...
Anak cucu kita..
Dah terlupa.. asal usul mereka
Yeke? (2x)
Dah terlupa.. adat resam mereka
Yeke? (2x)

Tika kita duduk berdendang...
Anak cucu kita..
Dah terkapai.. Dilanda gejala
Yeke? (2x)
Dah terconteng.. Arang ke mukanya
Yeke? (2x)

Tika kita duduk bersembang...
Anak cucu kita..
Dah bertanya.. Di mana rohaninya
Yeke? (2x)
Dah terpinga.. Di mana kiblatnya
Yeke? (2x)

Itu bukan urusanku
Itu bukan kerjaku
Itu bukan salahku

Itu bukan urusanku
Itu bukan kerjaku
Itu bukan... salah siapa

Takkan layu Melayu... (3x)

Ingin ditarik hidung tapi tak mancung-mancung..
Ingin disuap-suap tapi tak kenyang-kenyang..
Ingin dibuka mata tak celik-celik..

Apa lagi yang tak kena..
Apa lagi yang tak betul..
Apa lagi yang kau mahu...

Ingin ditarik hidung tapi tak mancung-mancung..
Ingin disuap-suap tapi tak kenyang-kenyang..
Ingin dibuka mata tak celik-celik..

Apa lagi yang tak kena..
Apa lagi yang tak betul..
Apa lagi yang kau mahu...

Takkan layu Melayu... (9x)

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

1 Response to " Tak Kan Layu Melayu | Pak Pandir - Ye Ke "

  1. Isdawati Ismail Says:

    Bangunla Melayu Baru Generasi Y...

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets