Home » , » Pantai Cherating dan Musim Tengkujuh

Pantai Cherating dan Musim Tengkujuh

Penulis: Que Haidar | Kategori: ,

Selamat berhujung minggu kepada semua pembaca Blog Kafe Que.. Sori dah lame tak update blog ni.. Berhabuk habis.. Kesahnye aku kena pegi outstation ke Pantai Cherating dari 8 - 10 Dis tuk Bengkel Penambahbaikan Laman Web Rasmi Jabatan.. So sebab kelam kabut sangat xsempat nak update.. Hujung2 tahun ni memang byk la program kan.. Sampai xlarat nak pegi da..

Sape2 yang ingat lagi subjek Geografi mesti korang tau skrg musim ape kan.. Nov - Mac = Monsun Timur Laut.. So Pantai Cherating waktu ni memang bergelora.. Aku yang xmembesar tepi pantai ni jarang sekali nampak ombak naik hampir 2 meter (kalau tsunami lagi la).. Sampai malam2 nak tido pun still dengar bunyi pukulan ombak jahat tu.. Pengalaman yang manis..

Penginapan 3 hari 2 malam

Deluxe Seaview sebelum bersepah dengan barang2 aku

Pandangan dari dalam bilik

Semua bilik mengadap laut sebenarnye..Memanjang resort ni

Design yang menarik..

Tempat mandi di saat ombak bergelora

Pasir pantai Cherating - The Golden Sand

Ombak yang xjemu2 memukul pantai..

Ombak jahat di awal pagi

Aku sempat pose time ombak jahat..Habis basah seluar

Signage tandas lelaki dan wanita..Sempoi tak?? Hehe

Macam bese.. Pic bengkel kene ade walaupun 1 keping

Sebelum balik beli kepok lekor sepam.. Rombongan Cik Kiah

Last but not least.. Saksikan sedutan video di Pantai Cherating


Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

6 Responses to " Pantai Cherating dan Musim Tengkujuh "

  1. ░♥si lampu neon♥░ Says:

    aritu aku lalu cherating...tapi malam laa time tu tak nampak sgt..hujan jerr..sejuk..


    pengalaman ngeri, benti kat R&R area cherating..kotor giler =(

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. SpaQue Says:

    neon duk pantai timur ke?? R&R mne ek?? mesti xde org jage 2..huhu

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. novembertwelth Says:

    suke cherating! saya sudah folow. npk tak? hihi. folow saye ok? http://atmaanaqisya.blogspot.com

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. SpaQue Says:

    novembertwelth : thnx..akan menyusul sebentar nnti :P

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  5. AkuBiomed Says:

    Tingginya ombak patutlar tak sesuai untuk mandi manda

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  6. SpaQue Says:

    akubiomed : memang tinggi..pastu ombak die tarik kuat..aku pun nak terjatuh time posing..hehe

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Sampul Raya 2017
Promosi Aidilfitri

Klik sini

Dapatkan sekarang

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets