Home » , , , , , » [Video] Bukti Kekasaran Nani Tak Patut Dapat Kad Merah

[Video] Bukti Kekasaran Nani Tak Patut Dapat Kad Merah

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , , ,

PENGADIL JUGA MANUSIA BIASA


NANI RED CARD VE REAL MADRID, WHY NANI WAS SENT OFF



Banyak betul suara-suara yang nak hentam Manchester United selepas kalah dengan Real Madrid. Perlawanan tu berakhir dengan kontroversi kad merah Nani dan United terpaksa bermain 10 orang lebih dari 30 minit. Pemain lain sukar menerima keputusan pengadil dan memerlukan masa untuk menenangkan keadaan.


Kad kuning mungkin cukup sebagai amaran kasut but tinggi. Lagipun mata Nani jelas melihat pada keadaan bola. Peminat lain boleh search dalam Youtube pasal skill Nani dan korang akan jumpa teknik hampir serupa yang digunakan untuk mengawal bola tinggi.



Satu perkara yang korang perlu fikirkan sejenak. United dah lead 1-0 (tak kisah la own goal pun). Tak kan lah Nani terlalu bodoh untuk buat foul macam tu dan sengaja nak kena kad merah? Logik ke?



Kenapa pengadil bagi kad merah?

1) Aksi guling-guling Arbeloa yang meraih simpati pengadil

2) Bila bola semakin hampir berlaku pelanggaran kasut but dan pinggang Arbeloa

3) Pengadil Turki tak suka kelab EPL [Klik]



Tak faham lagi? Jom tengok video di bawah. Harap korang dapat berlajar sesuatu dari insiden ini. 





Menang kalah tu memang adat. Tapi penyokong kelab selain United mana boleh fikir sangat pasal hakikat bola sepak. 


"Ada bezanya kita kalah dengan pasukan kuat Eropah berbanding pasukan yang baru dinaikkan ke EPL"



Apa bezanya? 

1) Pasukan kuat ni akan lebih suka menyerang. Jadi kebarangkalian untuk kena counter attack ni agak tinggi.

2) Pasukan yang kurang dikenali biasanya akan gemar bertahan dan menunggu masa untuk melakukan counter attack.

 

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " [Video] Bukti Kekasaran Nani Tak Patut Dapat Kad Merah "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets