Home » , , » Soalan Klise di Hari Raya | Bila lagi ni?

Soalan Klise di Hari Raya | Bila lagi ni?

Penulis: Que Haidar | Kategori: , ,

Salam Aidil Fitri buat pembaca sekalian.Setelah lama bercuti raya, kini Kafe Que kembali beroperasi. Selamat kembali bertugas kepada yang bekerja.. Selamat kembali meneruskan pengajian kepada yang masih menuntut. Mesti seronok kan cuti panjang menziarah sanak saudara, makan ketupat rendang. Yang still dapat duit raya lagi syok, tapi yang kena bagi duit raya pun best kot.. Korang beraye mane?? Aku sempat pi Kuantan, Segamat dan Muar. Raya ke-2 memang sesak gile la. Sangkut atas jalan berejam-jam.. Sabor je lahh!!


"Tiket PERCUMA Konsert Suara Kami"

soalan klise di pagi hari raya, bila nak kawin ni,lirik lagu tiga kata kru video,makna cinta
Duit raya nilai berganda


Biasa la bile tak jumpe macam-macam la cerita. Dan soalan klise setiap kali nak beransur mesti sama. Tak paham betullah.. "Ni bila lagi nak rasa nasi minyak??" Eh beli je la kat kedai kan.. Bukan aku tak nak kawin, tapi aku tak tau nak kawin ngan sape.. Masalah kan..



Kawin kalau setakat nak ikut orang baek tak yah. Aku akan kawin bila aku rasa nak kawin.. Mungkin bila perasaan cinta tu dah datang kembali.. Bercakap pasal cinta ni kadang2 kita tak leh tunjuk. Memang tak reti nak romantik2, nak manja2, nak caring2.. Rimas kot.. Tapi bagi sesetengah orang benda tu perlu. Kalau tak, dorang rasa tak secure.. Pikir yang bukan2..






Dari tahun 2009 aku fikir pasal ni.. Sebab nak ngelak dari soalan sama tiap kali raya. Sampai 2011 still gagal nak menutup mulut orang. Mungkin 2012 bakal jadi jawapan segala pertanyaan selama ini. Penyatuan dua hati yang bakal menyaingi persandingan Yusri KRU dan Lisa Surirumah.. Mana tau kan. I LOVE YOU .........






"Game Treasure Hunt Kat Sini"


Lagu : Tiga Kata
Artis : KRU


Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut


Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta


Chorus

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta

Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa
Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Ditakdirkan berpisah


Ulang Chorus

(Rap)
Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraaan dengan mereka di sisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga mempunyai bahu sedia untuk kita bersandar
Pejamkan matamu
Lihatlah di hatimu semua kasih terhimpun dibiarkan terkurung
Jadi luahkan sekarang luahkan


Ulang Chorus

Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta (Aku cinta padamu)

Wo ai ni
I love you


Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " Soalan Klise di Hari Raya | Bila lagi ni? "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets