Home » , , » [Edisi Copa America 2011] Keputusan Perlawanan Colombia vs Costa Rica | Colombia Dahului Kumpulan A

[Edisi Copa America 2011] Keputusan Perlawanan Colombia vs Costa Rica | Colombia Dahului Kumpulan A

Penulis: Que Haidar | Kategori: , ,

Perlawanan ke-2 Kumpulan A berakhir dengan keputusan Colombia 1 - 0  Costa Rica. Siaran langsung di Astro Supersport bermula pada jam 2.30 pagi tadi waktu Malaysia. Costa Rica yang menggantikan Jepun dan hanya menghantar skuad bawah 22 tahun nampak seperti gagal menyaingi kekuatan Colombia yang mempunyai ramai pemain beraksi di liga ternama Eropah. Falcao & Guarin (Porto), Yepes (AC Milan), Luis Perea (Atlectico Madrid), Rodallega (Wigan), serta Zapata (Udinese).

Keputusan Terkini Copa America 2011 | Astro Supersport | Colombia vs Costa Rica

keputusan terkini copa america 2011 colombia vs costa rica,jadual copa america 2011 waktu malaysia,siaran langsung copa america 2011 colombia vs costa rica,highlight perlawanan colombia vs costa rica,siaran ulangan copa america 2011,kedudukan terkini copa america 2011
Kredit : Google


Permulaan permainan yang agak berhati-hati oleh kedua pasukan dengan Costa Rica lebih banyak bertahan. Penjaga gol Costa Rica, Leonel Moreira menjadi nadi pasukan apabila menyelamatkan beberapa percubaan merbahaya oleh penyerang Colombia. Sehinggalah pada minit ke-27 keadaan menjadi kecoh seketika apabila Brenes (Costa Rica) melakukan terjahan keras (ala2 two-footed challenge) ke atas Luis Perea yang mengakibatkan pengadil melayang kad merah pertama kempen Copa America 2011.



keputusan terkini copa america 2011 colombia vs costa rica,jadual copa america 2011 waktu malaysia,siaran langsung copa america 2011 colombia vs costa rica,highlight perlawanan colombia vs costa rica,siaran ulangan copa america 2011,kedudukan terkini copa america 2011
 Keputusan Terkini : Colombia 1 - Costa Rica 0, Argentina 1 - Bolivia 1


Beraksi dengan 10 pemain, skuad remaja Costa Rica terus bertahan dan hanya cuba sesekali untuk menyerang balas. Gol Colombia hadir pada minit ke-44 memberikan kelebihan psikologi kepada mereka. Pada separuh masa kedua, Colombia memasukkan seorang lagi penyerang, Hudo Rodallega dan menukar kepada formasi 4-2-4 untuk mencari gol kedua. Namun penjaga gol Costa Rica terus beraksi cemerlang untuk mengekalkan kedudukan pada 1-0.  Percubaan Falcao (pemain yang diintai skuad Chelsea) pula hanya terkena palang gol hasil dari sepakan sudut. Wisel penamat ditiup pengadil dan memberikan kemenangan pertama kepada pasukan Colombia untuk mengungguli carta Kumpulan A.




Keputusan Terkini
Colombia vs Costa Rica | Colombia 1 - 0 Costa Rica | Copa America 2011 Kumpulan A




Lorongan bola Fredy Guarin & larian Andrian Ramos menghasilkan gol Colombia


Perlawanan seterusnya mungkin dinantikan ramai peminat espeacially Darkbatman :) Perlawanan Kumpulan B antara Brazil vs Venezuela pada jam 3.00 pagi waktu Malaysia. Disusuli Paraguay vs Ecuador pada jam 5.30 pagi waktu Malaysia.


Brazil vs Venuzuela, 3.00 am waktu Malaysia, 4 Julai 2011



Paraguay vs Ecuador, 5.30 am waktu Malaysia, 4 Julai 2011
Siaran Langsung di Astro Supersport 811@831 

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

4 Responses to " [Edisi Copa America 2011] Keputusan Perlawanan Colombia vs Costa Rica | Colombia Dahului Kumpulan A "

  1. nohoho =) Says:

    smart thru pass

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. SpaQue Says:

    nohoho : yep bro..ramos pnye timing lari mcm wan zack haikal hari 2 :)

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. Andimazlan® Says:

    Assalamualaikum,
    Tak dapat tengok. Astro dah 2 minggu inactive. Strategi Boikot Astro!
    Btw, just nak share..

    PREVIEW DAN ANALISIS COPA AMERICA 2011

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. SpaQue Says:

    Waalaikumsalam,

    Andi : La yeke,ramai tol boikot.hehe live streaming xde ke? Mntap preview bro psl Copa. Nice 1

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets