Home » , , » Yang Remeh Dan Yang Temeh Berlegar Disekelilingmu | Pak Pandir Moden

Yang Remeh Dan Yang Temeh Berlegar Disekelilingmu | Pak Pandir Moden

Penulis: Que Haidar | Kategori: , ,

Hidup umpama roda.. Kekadang kita di atas, kekadang kita di bawah.. Kita mudah untuk menyalahkan orang lain tapi kita tak perasan kesilapan diri kita.. Setiap yang berlaku pasti ade sebab dan hikmahnya.. Dan kita tak kan dapat memuaskan hati semua orang.. Kalau kita rasa kita hebat, ada yang lagi hebat.. Kalau kita rasa kita kaya, ada yang lebih kaya.. Bersyukurlah dengan apa yang ada dan sentiasa berusaha memperbaiki diri kita.. Jangan asyik jaga tepi kain orang, tak perasan kain sendiri terbelah sampai ke peha dah.. 


Lagu : Yang Remeh Temeh - Pak Pandir





Tak manis kalau kita riak dan bongkak dengan kelebihan kita.. Semua itu kurniaan Allah yang Maha Berkuasa.. Kalau ditarik sekelip mata je.. Beringatlah wahai teman.. Pesanku ini adalah untuk renungan bersama.. Tiada guna sekiranya kita ada sijil Master tapi cara fikir macam budak sekolah.. Kalau setakat pandai cakap, tapi buatnye tak, pun tak leh pakai.. Amanah yang diberikan jangan pulak dilupakan.. Dek kerana nak kejarkan sesuatu yang beri faedah, kita lupe tugas dan tanggjungjawab.. Beri nasihat pada junior macam2, tup2 dia hibernate bertapa wat hal sendiri..


download lagu yang remeh temeh pak pandir,lirik lagu pak pandir yang remeh temeh,video lagu yang remeh temeh pak pandir,juara lagu irama malaysia pak pandir,lagu ciptaam pak pandir yeng remeh temeh,mp3 lagu pak pandir yang remeh temeh



Bukan senang nak jadi ketua@pemimpin.. Adil, karisma, berwawasan, bijak dan ciri2 postif lain perlu disemai.. Kalau setakat kejar pangkat dan harta, keberkatan tu tak de.. Itu yang jadi gaji beribu-ribu tapi sekejap je habis.. Banyakkan sedekah dan kongsilah dengan kawan dan anak buah.. InsyaAllah rezeki akan bertambah murah.. Nilailah seseorang itu berdasarkan mutu kerja serta bilangan tugas yang dilakukan.. Kalau boleh isu peribadi jangan dicampur adukkan.. Jadilah ketua yang profesional.. Mustahil orang yang buat 10 kerja boleh jadi sesempurna mereka yang buat 2-3 kerja sahaja.. Sebab orang tu rapat ngan kita, kita boleh bagi markah yang tinggi.. Cerita keburukan orang lain untuk naikkan nama sendiri.. Itu yang diagung2kan.. 



download lagu yang remeh temeh pak pandir,lirik lagu pak pandir yang remeh temeh,video lagu yang remeh temeh pak pandir,juara lagu irama malaysia pak pandir,lagu ciptaam pak pandir yeng remeh temeh,mp3 lagu pak pandir yang remeh temeh



Mulut tempayan dan mulut longkang ni memang wujud di mana2.. Hati2 lah sebelum anda bercerita sesuatu..

Yang Remeh Temeh

Ada mata pandang
Ada telinga dengar
Ada mulut diam
Ada tangan garu
Ada kaki goyang

Ada otak pandai
Ada akal pakai
Ada bijak gadai
Ada mata pejam
Ada mulut kunyah

Yang remeh dan yang temeh
Berlegar di sekelilingmu
Yang remeh dan yang temeh
Berlegar di sekelilingmu
Buatlah..(buatlah..)
Buatlah tak tahu
Buatlah..(buatlah..)
Buatlah tak tahu

Rela jadi tunggul
Rela jadi patung
Tunggu dilelong
Suruh angguk-angguk
Suruh geleng-geleng

Oh puji lah aku
Ampu lah aku
Senang hidupmu
Ada tangan tadah
Ada maruah campak

Yang remeh dan yang temeh
Berlegar di sekelilingmu
Yang remeh dan yang temeh
Berlegar di sekelilingmu
Biarkan..(biarkan..)
Biarkan berlaku
Biarkan..(biarkan..)
Biarkan berlaku 


download lagu yang remeh temeh pak pandir,lirik lagu pak pandir yang remeh temeh,video lagu yang remeh temeh pak pandir,juara lagu irama malaysia pak pandir,lagu ciptaam pak pandir yeng remeh temeh,mp3 lagu pak pandir yang remeh temeh

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

4 Responses to " Yang Remeh Dan Yang Temeh Berlegar Disekelilingmu | Pak Pandir Moden "

  1. Farhana Jafri Says:

    betul tu... comel la lagu ni! xprnah dgar pon sblum ni.. hehe.. nice entri :)

    jemput singgah sini ANASAURUS :)

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  2. SpaQue Says:

    Farhana : lgu ni da lme..thn 90an..myb awk lom lahir lg kot :p

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  3. mahfudzah Says:

    setuju!!

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates
  4. Isdawati Ismail Says:

    tiada manusia yang sempurna...

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets