Home » , , , , » TOP 10 ONE MAN CLUB | KEBERGANTUNGAN PADA SEORANG PEMAIN

TOP 10 ONE MAN CLUB | KEBERGANTUNGAN PADA SEORANG PEMAIN

Penulis: Que Haidar | Kategori: , , , ,

  TOP 10 ONE MAN CLUB SEASON 2012/2013
TOP 10 ONE MAN CLUB 2013 PENJARING TERBANYAK PERINGKAT KELAB


Entri kali ini kita akan lihat kelab mana yang paling bergantung kepada seseorang pemain. Dalam erti kata lain pemain utama mereka paling banyak menyumbang gol untuk pasukan. Ramai yang kata Manchester United hanya bergantung pada Robin Van Persie. Dorang dah buat kajian ke?


Setiap kelab biasanya akan ada seorang pemain penyerang paling menonjol untuk menjaringkan gol. Tapi jika mereka ini tercedera, kelab tersebut pasti akan merana kerana kebergantungan yang begitu tinggi.

Di bawah adalah senarai Top 10 one man club sehingga Februari 2013
 
1. Zlatan Ibrahimovic – Paris St-Germain | 21 goals from 45 | 47% of PSG’s goals

2. Lionel Messi – Barcelona | 35 goals from 80 | 44% of Barca’s goals

3. Christian Benteke – Aston Villa | 11 goals from 25 | 44% of Villa’s goals

4. Radamel Falcao – Atletico Madrid | 19 goals from 44 | 43% of Madrid’s goals

5. Adam Szalai – FSV Mainz | 12 goals from 28 | 43% of Mainz’s goals

6. Vedad Ibisevic – Stuttgart | 10 goals from 23 | 43% of Stuttgart’s goals

7. Cristiano Ronaldo – Real Madrid | 24 goals from 58 | 41% of Real Madrid’s goals

8. Antonio di Natale – Udinese | 14 goals from 35 | 40% of Udinese’s goals

9. Luis Suarez – Liverpool | 17 goals from 44 | 39% of Liverpool’s goals

10. Michu – Swansea | 15 goals from 38 | 39% of Swansea’s goals

Statistik ini hanya sah untuk gol dalam liga domestik sahaja

Van Persie only scored 31% of United’s goals, the remaining 69% was by other players such as Wayne Rooney, Chicharito, Rafael, Evra and many more.
 



Senarai penjaring gol EPL Manchester United setakat 17 Februari 2013. 

1) Robin Van Persie - 19 gol
2) Wayne Rooney - 10 gol
3) Javier Hernadez - 8 gol
4) Patrice Evra - 4 gol
5) Jonny Evans - 3 gol
6) Rafael - 2 gol
7) Shinji Kagawa - 2 gol
8) Tom Cleverley - 2 gol
9) Ryan Giggs - 1 gol
10) Paul Shcoles - 1 gol
11) Danny Welbeck - 1 gol
12) Nemanja Vidic - 1 gol
13) Darren Fletcher - 1 gol
14) Nani - 1 gol
15) Anderson - 1 gol
16) Nick Powell - 1 gol
17) Alex Buttner - 1 gol

Jumlah = 62 gol dalam Liga Perdana Inggeris 2012/2013

Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " TOP 10 ONE MAN CLUB | KEBERGANTUNGAN PADA SEORANG PEMAIN "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets