Home » , , » Punca Kekalahan Manchester United vs Tottenham | Taktik Atau Pemain

Punca Kekalahan Manchester United vs Tottenham | Taktik Atau Pemain

Penulis: Que Haidar | Kategori: , ,

Punah harapan bila tengok cara United main dalam 1st half lawan Tottenham. Lemau dan perlahan.

Defend pun macam tak boleh fokus apatah lagi nak tackle pemain lawan.

Ferdinand sepatutnya mengawal bek United dengan  lebih baik. 2-2 gol Spurs dalam 1st half boleh diselamatkan jika tackle dilakukan sebelum Vertoghen dan Bale masuk dalam kawasan penalti.




Gol minit ke-2 terus menyentap strategi pasukan United yang dilihat tidak kembali bermain ke tahap sebenar hingga tamat separuh masa pertama.




Persoalaan yang bermain di fikiran aku..


Apakah Ryan Giggs masih perlu bermain menentang pasukan yang mempunyai pemain sayap yang laju seperti Bale dan Lennon.?? 


Mungkin beliau sesuai dimasukkan 30 minit terakhir jika pasukan memerlukan kreativiti untuk mencipta peluang. Tapi untuk berada dalam kesebelasan utama di bahagian sayap kiri adalah sukar diterima.


Dalam pada itu, pemain tengah United yang diterajui Carrick dan Scholes pula agak lambat untuk track back mengejar bola dalam kawasan United memberi ruang kepada Defoe dan Bale berlari dengan tenang sekaligus menjaringkan gol ke-2 Spurs.



Highlight Perlawanan Manchester United vs Tottenham Hotspur | EPL 30 September 2012





Kemasukan Rooney pada seprauh masa kedua nyata memberi impak besar. Orang ramai sudah mula bercakap mengenai gandingan Rooney + Van Persie. SAF perlu bijak selepas ini untuk menurunkan pemain yang boleh menyerang dan bertahan pada waktu yang sama. 


Bagaimanapun nasib tidak menyebelahi United yang terpaksa akur dengan kekalahan 2-3 di akhir perlawanan. Pertahanan sedia ada tidak boleh merasa selesa kerana dibangku simpanan pemain remaja seperti Keane dan Wootton hanya menunggu masa untuk diberi peluang oleh SAF.


Nani perlu baiki corak permainan jika masih mahu kekal di Old Trafford.


Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

1 Response to " Punca Kekalahan Manchester United vs Tottenham | Taktik Atau Pemain "

  1. Redlomo Says:

    blogger + advertising = money + happy = www.nufftag.com

    Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets