Home » , » Lin Dan Juara Kejohanan Badminton Dunia 2011 | Lee Chong Wei Wira Negara

Lin Dan Juara Kejohanan Badminton Dunia 2011 | Lee Chong Wei Wira Negara

Penulis: Que Haidar | Kategori: ,

Selamat hari Isnin guys.. Ngantuknya hari ni sebab tido lambat.. Tengok bola ke qiamullail? Hehe.. Kepada siapa yang tengok perlawanan akhir semalam tahniah kerana memberi sokongan kepada Datuk Lee Chong Wei. Walaupun kalah tapi bagi aku dan maybe seluruh rakyat Malaysia, Datuk tetap juara. 22-20, 14-21, 21-23 dalam masa 1 jam 21 minit merupakan satu perlawanan yang cukup sengit. Boleh dikatakan antara yang terbaik di final Kejohanan Badminton Dunia.


keputusan perlawanan akhir kejohanan badminton dunia 2011 england,lin dan vs lee chong wei final bwf badminton championships,lin dan juara dunia 4 kali,lee chong wei tewas kalah kepada lin dan,kelebihan kekuatan rahsia lin dan juara,keputusan penuh badminton dunia 2011,perseorangan lelaki final 2011,china juara dunia,kejohanan olimpik 2012 england,teknik permainan chong wei,jurulatih chong wei
  kredit : google


Jelas tergambar kekecewaan di wajah Chong Wei selepas tumpas kepada musuh tradisi dari negara China itu. Kegagalan itu sekaligus membenarkan China merangkul semua gelaran juara dalam semua kategori yang dipertandingan pada tahun ini. Apa kelebihan Lin Dan (juara dunia 4 kali) hinggakan beliau sukar ditewaskan?


Kalau korang perasan masa match point rubber set, Lin Dan ada mintak untuk berhenti lap peluh dan minum air. Waktu tu dia leading 22-21. Lin Dan ni pandai main psikologi. Dia tau Chong Wei muka baik so dia amik kesempatan gunakan taktik itu. Pengadil pulak pegi layan. Habiskanlah dulu game pastu nak lap ke mandi ke takde orang kesah. Sebelum game pun dia cakap result final tak penting just persediaan untuk Olimpik 2012. Yelah orang dah jadi juara 3 kali kan. Tapi Chong Wei still cool and low profile..Respek la Datuk!!

keputusan perlawanan akhir kejohanan badminton dunia 2011 england,lin dan vs lee chong wei final bwf badminton championships,lin dan juara dunia 4 kali,lee chong wei tewas kalah kepada lin dan,kelebihan kekuatan rahsia lin dan juara,keputusan penuh badminton dunia 2011,perseorangan lelaki final 2011,china juara dunia,kejohanan olimpik 2012 england,teknik permainan chong wei,jurulatih chong wei
 kredit : google


Satu lagi tentang cara permaian Lin Dan, dia ni sangat agresif dan pantas. Tangan kidal pun beri kelebihan pada Lin Dan ni. Chong Wei pulak suka buat trick dan main kat jaring. Kalau cross court smash memang makanan Chong Wei tapi Lin Dan dah dapat baca game Chong Wei dalam 2nd and rubber set. Mungkin tekanan menyebabkan Datuk kerap melakukan unforced errors macam misjudged bola out.


keputusan perlawanan akhir kejohanan badminton dunia 2011 england,lin dan vs lee chong wei final bwf badminton championships,lin dan juara dunia 4 kali,lee chong wei tewas kalah kepada lin dan,kelebihan kekuatan rahsia lin dan juara,keputusan penuh badminton dunia 2011,perseorangan lelaki final 2011,china juara dunia,kejohanan olimpik 2012 england,teknik permainan chong wei,jurulatih chong wei


Kesimpulannya, Kejohanan Badminton Dunia 2011 masih dikuasai negara China selepas mereka menyapu bersih gelaran juara malam tadi. Hanya perlawanan akhir perseorangan lelaki  berkesudahan dengan rubber set. Datuk Lee Chong Wei adalah wira negara. Tahniah kepada jurulatih yang telah membantu beliau hingga ke tahap ini. Tingkatkan prestasi untuk Kejohanan Olimpik 2012. Tebus balik tau!!


Like jika entri ini memberi informasi kepada anda dan share dengan rakan-rakan ;) Tq

No Responses to " Lin Dan Juara Kejohanan Badminton Dunia 2011 | Lee Chong Wei Wira Negara "

Leave a Reply

Terima kasih atas komen anda :)

Teknik mudah dapat RM250 sebulan - KLIK


Selamat Mencuba..

Recommended Post Slide Out For Blogger

KafeQue Ads close
Liverpool vs Man Utd
03.00 am, 18 Okt 2016

Watch LIVE Here

KL GANGSTER 2
Hot Movie in Town!! [Klik]

Tutup
http://kafeque.blogspot.com/

Blogger Widgets